Δείτε από τι ήταν φτιαγμένα τα «χάρτινα» σπίτια του Ερντογάν (video)

 O φοβερός σεισμός που συγκλόνισε την Τουρκία κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια σε μία τεράστια περιοχή. Και η εξήγηση είναι στον τρόπο κατασκευής τους όπως φαίνεται στο σοκαριστικό video.


Αυτές τις ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συγκλονιστικής καταστροφής βιβλικών διαστάσεων στην Τουρκία. Οι δύο μεγάλοι σεισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων, μέσα στα οποία παρασύρθηκαν στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν υπόνοιες ότι όλο αυτό έγινε λόγω του ότι η κατασκευή των σπιτιών ήταν πολύ πρόχειρη και με φθηνά υλικά.


Οι περιοχές αυτές γνώρισαν τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη ανοικοδόμηση, με κτήρια πολλών ορόφων για τις οποίες οι κατασκευαστικές πρακτικές δεν ανταποκρίνονταν στα σύγχρονα δεδομένα.


Η κατάρρευση τέτοιων κτιρίων σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα εντυπωσιάζουν τους παρατηρητές από όλο τον κόσμο, με αρκετούς εντός και εκτός της χώρας να επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ίδιο τον Ερντογάν και τις φιλικές προς αυτές εταιρίες που είχαν αναλάβει την κατασκευή των κτιρίων.


Από τα σωστικά συνεργεία που ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα φθάνουν αναφορές σχετικά με τα υλικά που συναντούν εμπρός τους. Υλικά εντελώς σαθρά, που μπορεί να διευκολύνουν το δικό τους έργο στην ανασκαφή, όμως εξηγούν και πάρα πολλά για το πως κατέρρευσαν τα κτίρια.


Οι διασώστες αναφέρουν ότι για να προχωρήσουν μέσα στις πλάκες από μπετόν δεν χρειάζονται τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούν σε άλλες περιπτώσεις. Αλλά μπορούν να σκάβουν με τα ίδια τους τα χέρια.

Κάτι που αφήνει την υπόνοια για πολύ χαμηλής ποιότητας μπετόν, το οποίο σε συνδυασμό με την ελλιπή χρήση σιδήρου στις κολόνες, έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Mάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν ότι έπεσαν πολλά περισσότερα καινούργια σπίτια παρά τα παλιά, τα οποία κατασκευάζονταν με πιο ποιοτικά υλικά.


Σε video που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στο TikTok γινόμαστε μάρτυρες μίας άκρως τρομακτικής εικόνας.


Εκεί βλέπουμε κάποιον χτίστη ο οποίος μας δείχνει την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν στην Τουρκία για την ανέγερση των σπιτιών και όχι μόνο (δείτε εδώ τι γίνεται με τους δρόμους).


Όπως βλέπουμε τα τούβλα είναι φτιαγμένα από τέτοια υλικά και χωρίς να τηρούν καμία προϋπόθεση στην παραγωγή τους, ώστε να μπορούν να τρίβονται με τα χέρια.


Βέβαια τα τούβλα και η τοιχοποιία δεν είναι δομικό στοιχείο ενός κτιρίου. Όμως οι εικόνες αυτές αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα για το πως χτίζονταν όλες αυτές οι 12όροφες πολυκατοικίες στην Τουρκία.


Και δυστυχώς είναι μία ένδειξη ότι ο αριθμός των θυμάτων θα πολλαπλασιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα αποβεί εξίσου μοιραίο και για τον Σουλτάνο, που όπως λένε ήδη στην Τουρκία “με σεισμό ήρθε, και με σεισμό θα φύγει”.

πηγή newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]