I Want Tzamales – Ταξιδεύω στα Γιάννενα![video]




Με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τηλεοπτικό σποτ καλούν τους επισκέπτες να έρθουν στα Ιωάννινα και να ζήσουν από κοντά τα τοπικά έθιμα των Απόκριων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ιωαννίνων και η σχολή θεάτρου «Ορφέας».

Οι Απόκριες αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για διασκέδαση.Από αυτόν τον θεματικό τουρισμό ο Νομός Ιωαννίνων διεκδικεί ήδη ένα κομμάτι, αλλά μπορεί να διεκδικήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο, εκμεταλλευόμενος την δημοφιλία του ως προορισμός city break σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις του τριημέρου της  Καθαράς Δευτέρας. 

Μέρος αυτών των εκδηλώσεων είναι και οι παραδοσιακές «τζαμάλες», που τα τελευταία χρόνια δεν είχαν πραγματοποιηθεί λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Την Κυριακή της Τυρίνης κάθε γειτονιά της πόλης ανάβει τη δική του τζαμάλα με το γλέντι να συνεχίζεται γύρω από τις φλόγες μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, με χορούς, τραγούδια, ζεστή φασολάδα, κρασί και τσίπουρο. Αντίστοιχα, την Καθαρά Δευτέρα εκατοντάδες κόσμου στον Νομό Ιωαννίνων βγαίνουν για να γιορτάσουν τα «Κούλουμα», να πετάξουν χαρταετό και να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα. Επιπλέον, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι ιδανική ευκαιρία και για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγες ημέρες στα γραφικά χωριά του νομού ή να κάνουν χειμερινά σπορ στα χιονοδρομικά κέντρα.

Ο πρόεδρος της ΕΞΝΙ Στάθης Σιούτης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει με κινήσεις εξωστρέφειας να κάνουμε τον Νομό Ιωαννίνων έναν δημοφιλή και αναγνωρίσιμο προορισμό, όμως μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Με τη συνέργεια όλων μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα εκμεταλλευόμενοι κάθε μας μέσο, όπως είναι τα τοπικά έθιμα των Αποκριών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ν.Ιωαννίνων Χρήστο Τάτση, τον γενικό γραμματέα Σπύρο Μπέκα και την διοίκησή της, την υπεύθυνη της σχολής θεάτρου «Ορφέας» Ναταλία Μίγδου και τους συνεργάτες της, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το τηλεοπτικό σποτ». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης δήλωσε: «Κάθε κίνηση εξωστρέφειας είναι σημαντική για την οικονομία της πόλης μας. Εκδηλώσεις όπως αυτές του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας φέρνουν πολυάριθμους επισκέπτες στην πόλη μας και στηρίζουν τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές ». 

Η υπεύθυνη της σχολής θεάτρου «Ορφέας» Ναταλία Μίγδου δήλωσε: «Επιλέγω πάντοτε να συνεργάζομαι με σοβαρούς επαγγελματίες. Αυτό έκανα για ακόμη μία φορά δεχόμενη το κάλεσμα του προέδρου της ΕΞΝΙ Στάθη Σιούτη, ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και δεν σταματά την προσπάθεια ανάδειξής του. Η επιλογή του Γιώργου Γεωργούλα στις λήψεις αυτού του βίντεο ήταν ακόμη ένας θετικός παράγοντας. Μαζί του συνεργάστηκα άψογα καθοδηγώντας όλους τους συμμετέχοντες του σποτ, οι οποίοι είναι και μέλη της σχολής Θεάτρου «Ορφέας». Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους και αναμένω πάντοτε τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα Ιωάννινα αξίζουν την προσοχή μας!». 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ 


Υποκριτική καθοδήγηση: Ναταλία Μίγδου 

Επιμέλεια διαλόγων: Αγλαΐα Μαμακή - Στάθης Σιούτης 

Πρωταγωνίστησαν από τη σχολή θεάτρου «Ορφέας» οι: 

Αγλαΐα Μαμακή 

Βασιλική Ζησίδη 

Θοδωρής Παπαϊωάννου 

Σωτήρης Παππάς

Κατερίνα Στεφάνου 

Μιχάλης Τσιάνος

Αθηνά Κοτσόκολου 

Χρήστος Βαλεκάρδας 

Αθανασία Κυριακοπούλου 

Σταμάτης- Στυλιανός Διαμαντής 

Γεωργία Ψόχιου 

Αναστασία Πατσιούρα Εύη Νάστου

Παύλος Γεωργίου 

Ευαγγελία Μαμακή

Έρως Παπατσάκωνας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]