Θ. Μανταλόβας: Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.....


...... Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το μοναδικό πλαίσιο προστασίας

 

«Σε δύο πράξεις, από δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις, ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο έγκλημα αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων και αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας».

 Με τη φράση αυτή –μεταξύ άλλων- σχολίασε ο Θανάσης Μανταλόβας, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής , την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία  funds και εταιρείες ειδικού σκοπού, μπορούν ανεξέλεγκτα πλέον να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρει στη δήλωση του,  «…η πρώτη πράξη έλαβε χώρα με το ν.4354/2015 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς επετράπη η πώληση των κόκκινων δανείων στα funds, στο 15-20% της αξίας τους, ενώ νομοθετήθηκε η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους εμποδίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η δεύτερη πράξη για την ολοκλήρωση του εγκλήματος υλοποιήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς το 2020 νομοθέτησε το νέο πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος επιφυλάσσει μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγεί σε μαζικούς και σύντομους πλειστηριασμούς για όσους βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής, φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες».


Στην ίδια δήλωση του ο Θανάσης Μανταλόβας αναφέρεται στα αυξημένα επιτόκια που αντιμετωπίζει το σύνολο των δανειοληπτών,  επισημαίνοντας ότι «.. η τρομακτική αύξηση των επιτοκίων αποτελεί την τέλεια καταιγίδα για όλους τους δανειολήπτες, δημιουργώντας ένα νέο κύμα κόκκινων δανείων» 

Στη συνέχεια της δήλωσης του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στις προτάσεις του κόμματος του, επισημαίνοντας καυστικά  «… η λύση όσον αφορά είτε την α’ κατοικία, είτε την προστασία των δανειοληπτών από τα αυξημένα επιτόκια, ή τη βιώσιμη διαχείριση του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, δεν θα προκύψει από αυτούς που υποκρίνονται χωρίς τσίπα πάνω στα αποκαΐδια των πολιτικών τους, ούτε ασφαλώς από αυτούς που με περισσή αναλγησία και κυνισμό ευνοούν την επέλαση των funds και άλλων ...αρπακτικών τύπου ΄΄Πάτση΄΄, αλλά από την παράταξη που δημιούργησε το μοναδικό, έως τώρα, αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας με το ν. 3869/2010, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη»

  

Παραθέτει στη δήλωσή του τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες – προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος αλλαγής που αφορούν:

την κατάθεση για πολλοστή φορά νομοθετικής τροπολογίας για την «Προστασία της κύριας κατοικίας και το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του», 

την επιδότηση του επιτοκίου για συνεπείς δανειολήπτες, όπως έκανε ήδη η κυβέρνηση με το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ την περίοδο του κορονοϊού, 

την ρύθμιση χρεών σε εφορία και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις, με κούρεμα 30% εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

 

Ο Θανάσης Μανταλόβας ολοκληρώνει τη δήλωση του τονίζοντας « ...τo ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα για όλους τους Έλληνες. Τώρα είναι η ώρα για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]