Στα ύψη οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Αποκριάς!

 


H εξαιρετική πορεία στην τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπως δείχνουν τα δεδομένα θα συνεχιστεί  και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Για το τριήμερο της Αποκριάς λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει  ο Θεμιστοκλής Μπάκας στο   imerisia.gr από τα μέσα του Γενάρη οι προκρατήσεις σε airbnb στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89% ,ποσοστό που θα φτάσει το 100% μετά τις 10 Φλεβάρη ! Mεγάλη ζήτηση καταγράφεται και σε μη δημοφιλείς για την εποχή προορισμούς, όπως η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Ναύπακτο και βέβαια η Αχαϊκή πρωτεύουσα, η Πάτρα, η βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προκρατήσεις στο 76% για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 518€ για κατοικία 40-45 τ.μ. σε απόσταση 180 μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα.


Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις, όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατων, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 85%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80 τ.μ.-120 τ.μ. σε απόσταση έως 1,3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης

 με πληροφορίες απο το imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]