ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

 


Με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» η κομματική οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο στην πόλη εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών να πρωταγωνιστήσουν ώστε ο λαός να βάλει φρένο τη νέα αντιλαϊκή επίθεση.


Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία πάρθηκε με αφορμή τον κίνδυνο πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχων στην Ανατολή Ιωαννίνων, φέρνοντας στην επιφάνεια και νέες περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν να βγει το σπίτι τους στο σφυρί.


Εκ μέρους της κομματικής οργάνωσης η Άνθη Λίγδα υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Ιωαννίνων απεύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ στο Γιαννιώτικο λαό υπογραμμίζοντας ότι τα σπίτια του λαού, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει, στο δρόμο της ανατροπής.



Αναφέρθηκε στις 700.000 πλειστηριασμών κατοικιών το επόμενο διάστημα και την πρώτη προκλητική απόφαση του Αρείου Πάγου να λύσει τα χέρια των Funds και των εταιριών διαχείρισης για μαζικούς πλειστηριασμούς. «Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το ποιος έχει κάνει τους περισσότερους πλειστηριασμούς, ποιος ψήφισε τον πρώτο νόμο που μετά πάτησε ο επόμενος και ο επόμενος» επισήμανε η ομιλήτρια ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν ήταν πολλοί» και την δέσμευση του ότι «σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν απαγορεύονται».


Παράλληλα υπογράμμισε τη χυδαιότητα των αστικών κομμάτων που για άλλη μία φορά θέλουν να φορτώσουν την περιβόητη «ατομική ευθύνη» στους μεροκαματιάρηδες δανειολήπτες «που δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους τόκους, τα πανωτόκια και της Παναγιάς τα μάτια, που του ζητάνε οι τράπεζες και τα Funds» τόνισε χαρακτηριστικά, για να υπενθυμίσει ότι όλες αυτές τις χιλιάδες οικογένειες συμφώνησαν ένα δάνειο με άλλα δεδομένα και άλλους μισθούς, με άλλα επιτόκια και σήμερα κινδυνεύουν από τη αντιλαϊκά μέτρα να χάσουν το βιός τους.


«Είναι οι ίδιοι που βάλαν το πιστόλι στον κρόταφο στους φτωχούς δανειολήπτες να διαλέγουν μήνα το μήνα αν θα πληρώσουν τη δόση του δανείου τους ή θα πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, ή θα στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει εκεί που πέρασε» σχολίασε η Άνθη Λίγδα για να ακουστεί δυνατά από τους παρευρισκόμενους ότι «του λαού το βίος, το σώζει ο λαός, οργάνωση παντού, ξεσηκωμός».



Τέλος η ομιλήτρια κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις εκλογές τονίζοντας ότι την κόκκινη ψήφο δεν θα την μετανιώσει, αντίθετα θα την βρει δίπλα του την επόμενη μέρα στην πάλη για ζωή με αξιοπρέπεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]