Άρτα:Η Δημοτική Αρχή επιδοτεί τις μετακινήσεις των φοιτητών

 




Η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας:

Επιδοτεί τις μετακινήσεις των φοιτητών σε συνεργασία με την Πρυτανεία, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Αστικό ΚΤΕΛ.

 

Τη δέσμευσή της απέναντι στους φοιτητές, να συμβάλλει στην μείωση του κόστους των μετακινήσεων τους, υλοποιεί έμπρακτα η Δημοτική Αρχή μέσω της επιδότησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Έτσι, την Τετάρτη υπέγραψαν στο Διοικητήριο του Πανεπιστημίου της Άρτας ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης,  η νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα. Άννα Μπατιστάτου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος,  από κοινού σύμβαση με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας Κωνσταντίνο Σακκά, παρουσία και του  Κοσμήτορα γεωπονίας του Πανεπιστημίου, Αναστάσιου Τσίνα και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Λιόντου. 



Τα οφέλη για την Άρτα

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή  όχι μόνο «ανακουφίζει» οικονομικά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, αλλά έχει και αναπτυξιακή στόχευση, δεδομένου ότι προτρέπει τους δικαιούχους φοιτητές να μεταβούν και να επισκεφτούν τις  γύρω αστικές – περιαστικές περιοχές της Άρτας, που καλύπτει το Αστικό ΚΤΕΛ, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα, τη σύντομη παραμονή και συνεπώς την τοπική οικονομία των περιοχών αυτών.

Τα οφέλη για τους φοιτητές

Η σύμβαση αφορά την έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 15,00 € σε σχέση με την τιμή των 35,00 € που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης. Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Αρταίων, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο. 

«Όταν υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία, όταν δουλεύεις με ανοιχτό πνεύμα, όταν προχωράς με ομαδικότητα, αυτό φαίνεται.Έτσι μαζί με τη νέα Πρύτανη του Πανεπιστημίου κα. Μπατιστάτου Άννα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γκολομάζο και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κώστα Σακκά, παρουσία του Κοσμήτορα κ.Τσίνα Τάσου και του Αντιδημάρχου Νίκου Λιόντου, η Δημοτική μας Αρχή προχώρησε σε μια σημαντική συνέργεια: την επιδότηση των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Έτσι στηρίζουμε τους φοιτητές, στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο, ενισχύοντας έτσι και τις σχολές της Άρτας. Όμως πρόκειται ασφαλώς και για μια κίνηση με κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και οικονομικό αφού λίγη «περιέργεια» να έχουν οι φοιτητές μας θα βρουν έναν λόγο για να ανακαλύψουν περισσότερο την Άρτα και τις περιαστικές περιοχές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]