Ο Κώστας Καραμανλής δε θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

 


«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».


Με αυτή τη δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και να κλείσει έναν πολυετή κοινοβουλευτικό βίο, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989. «Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ και φύσει και θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει το κόμμα του λίγο πριν την εκλογική μάχη» λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί.  


Ωστόσο, η απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για την Βουλή, κάνει περισσότερο ορατή μια πιθανή υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  


Το χρονικό της απόφασης  


Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς την παραμικρή διαρροή που θα φωτογραφίζει τις προθέσεις του. Ωστόσο, το κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η αποχώρηση του από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν πλέον ένα πιθανό σενάριο. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι δεν είχε οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και οι ψυχρές σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του στα Ανώγεια έδειχναν ότι ο Κώστας Καραμανλής αυτή τη φορά δεν θα έμπαινε στην εκλογική μάχη.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]