ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πότε έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

 


Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί τα τέλη με τον μήνα. Πριν από το Πάσχα οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώσουν ένα ελάχιστο ποσό και να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους ακόμα και για διάστημα ενός μήνα,όπως μεταδίδει το powergame.gr.

Για παράδειγμα, κάποιος που πληρώνει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας της τάξης των 120 ευρώ και για διάφορους λόγους το είχε θέσεις σε ακινησία, με μόλις 10 ευρώ μπορεί να το κινήσει και εκμεταλλευτεί τις εορτές του Πάσχα ενδεχομένως και τις εθνικές εκλογές εφόσον πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου.


Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματα τους μπορούν να κάνουν χρήση των τελών με το μήνα. Βέβαια είναι εξαιρετικά πιθανό ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά καθώς στα τέλη Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία τόσο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023 όσο και για την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για ολόκληρο το έτος.

Στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν τη διάταξη που θα κατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου στη Βουλή και θα παρέχει δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν με πέναλτι.

Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 615 ευρώ, εάν κάνει άρση ακινησίας για 4 μήνες θα καταβάλει 205 ευρώ, ενώ για 7 μήνες θα πληρώσει 358,75 ευρώ.

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2022 θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.


Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία.

Έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

πηγή powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]