ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συλλαλητήριο ΚΚΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς

 


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ


Στις 18:00, στον Πλάτανο της οδού Αβέρωφ


Με πλειστηριασμούς της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για χρέη προς τις τράπεζες και τα "κοράκια", τα funds που έχουν αγοράσει τα "κόκκινα" δάνεια, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.


Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία "λύνονται τα χέρια" των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία. Η απόφαση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο γύρο εκβιασμών και μαζικών πλειστηριασμών λαϊκών σπιτιών, μετά τους 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς της περσινής χρονιάς, ενώ το 2023 υπό την απειλή του πλειστηριασμού αναμένεται να τεθούν οι ιδιοκτήτες 700.000 ακινήτων! Μεταξύ αυτών είναι και ιδιοκτήτες στην πόλη μας, όπως η γνωστή περίπτωση στην Ανατολή, ενώ πολλοί ακόμη ζουν με το φόβο του «κοκκινίσματος», μετά και τη νέα άνοδο των επιτοκίων.


Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα   των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα "κόκκινα" δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια  ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα,  με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.α για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Το ΚΚΕ καταθέτει στη Βουλή τροπολογία για να σταματήσει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου.


Ο εργατόκοσμος να απορρίψει τους εκβιασμούς κυβέρνησης και τραπεζών! Να μην ανεχτεί να ζει με τον φόβο μη χάσει το σπίτι του, βλέποντας τον γείτονα να χάνει το δικό του, να μην υπομείνει νέες θυσίες στο όνομα της «ανάκαμψης» και του συμμαζέματος των «κόκκινων» δανείων.


Όπως αποδεικνύεται και από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία, το κράτος μένει επιλεκτικά ανίκανο να πάρει μέτρα για να εμποδίσει τέτοιες καταστροφές, να σώσει τους πληγέντες από τα συντρίμμια ή να περιθάλψει τους τραυματίες. Ωστόσο είναι πολύ ικανό και γρήγορο να παίρνει τα σπίτια του κοσμάκι όταν έχουν οφειλές. Και εκεί όμως μέσα από την καταστροφή, τα χαλάσματα και την απόγνωση, ξεπροβάλει το δυνατό φως της ελπίδας της οργάνωσης του λαού, των εργαζόμενων με μπροστάρη το ΚΚΤ αλλά και  της πραγματικής αλληλεγγύης που μόνο οι λαοί μπορούν να δείξουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Και στο παράδειγμα του σεισμού στην Τουρκία επιβεβαιώνεται ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, όπως έγινε και στην χώρα μας σε άλλες περιπτώσεις.


Γι αυτό τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα και έξω από την Βουλή, δυναμώνουμε το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους.


ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]