Ψήφισμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ

 


Η Πρύτανης, το Συμβούλιο Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δημάρχου Ιωαννίνων

ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ

έλαβαν υπόψη την εισήγηση της Πρυτάνεως, Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου  και  εξέφρασαν την βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή και Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. 

Η Πρύτανης εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια του πρώτου Δημότη της πόλης μας και εξέχοντος μέλους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ήταν υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας. 

Ως Πανεπιστημιακός Δάσκαλος ενέπνευσε τους φοιτητές του, τους νέους ιατρούς, με το ακαδημαϊκό ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη του για την Επιστήμη της Ιατρικής. 

Η αφοσίωσή του στον πάσχοντα συνάνθρωπο και την ανακούφισή του σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και την εργατικότητά του, τον κατέταξαν στους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες του λειτουργήματος της Ιατρικής, διεθνώς.

Ο Μωυσής Ελισάφ άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στον πολιτισμό της πόλης των Ιωαννίνων, με την ευρυμάθεια και την αγάπη του για τις τέχνες και τα γράμματα. Σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολύπλευρης προσφοράς του, η γενέτειρά του τον επέλεξε και τον καταξίωσε θεσμικά ως Δήμαρχο των Γιαννιωτών.  

Ο Γιαννιώτης Ρωμανιώτης Γιατρός Μωυσής προσέδιδε αξία στην έννοια του Ανθρώπου της Παιδείας και του Πολιτισμού.  

Θα είναι πάντα μαζί μας στο Πανεπιστήμιο, στο Νοσοκομείο, στην Πόλη μας.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Συμβούλιο Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις αποφάσισαν ομόφωνα:


Να παραστούν στην κηδεία η Πρύτανης, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις.

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων                                         έως την ημέρα της κηδείας.

Να εκφραστούν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο.

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Ιωάννινα, 17 Φεβρουαρίου 2023


Από την Πρυτανεία 

του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]