ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νοσοκομείο Άρτας:Aναγκαστικές μετακινήσεις και εντέλλεσθε....

 


"Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια διαχείρισης της πανδημίας, με πλέον ψηφισμένους νόμους που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών ( απογευματινά χειρουργεία- ιατρεία), με εξαγγελίες από τα πιο επίσημα χείλη για συγχωνεύσεις κλινικών, δομών και μετατροπή των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, για το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Άρτας, η Διοίκηση, η 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας αυτό που επιφυλάσσουν είναι αναγκαστικές μετακινήσεις και εντέλλεσθε.

Πριν λίγες μέρες, γιατρός επιμελήτρια της χειρουργικής κλινικής, πήρε εντολή αναγκαστικής μετακίνησης για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες της χειρουργικής κλινικής του εκεί Νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν έχει προκηρύξει καμιά θέση χειρουργού την τελευταία διετία. Την ίδια στιγμή που για υπηρεσιακές ανάγκες του δικού μας Νοσοκομείου, 2 γιατροί της ίδιας κλινικής που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης πήραν ολιγόμηνες παρατάσεις για παραμονή στην εργασία και που 3ος γιατρός της ίδιας κλινικής αναμένεται και αυτός να συνταξιοδοτηθεί σε λίγους μήνες. 

Η συγκεκριμένη απόφαση πέρα από το ότι είναι εξοντωτική για την συνάδελφο που την στέλνουν αναγκαστικά στην Πρέβεζα είναι και βαθιά προβληματική για το δικό μας Νοσοκομείο και την λειτουργία της χειρουργικής κλινικής. 

Ταυτόχρονα, γιατρός επιμελήτρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας θα αναγκαστεί να παραιτηθεί για οικογενειακούς λόγους, αφού το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για συνυπηρέτηση υγειονομικών και δεν εγκρίνουν την μετάθεση για εδώ του συζύγου της ο οποίος είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Αυτά είναι τα κίνητρα που δίνει το Υπουργείο Υγείας για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας με ιατρικό προσωπικό.

Η επιλογή του Υπουργείου Υγείας είναι να κρατάει και μετά τα 67 ιατρικό προσωπικό για υπηρεσιακές ανάγκες, να μην προσλαμβάνει μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με το σταγονόμετρο κυριολεκτικά να εγκρίνει θέσεις ακόμα και επικουρικού προσωπικού, να μην δίνει κανένα κίνητρο για να έρθει ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της περιφέρειας, αλλά φειδωλώς να μοιράζει εντέλλεσθε, στο ιατρικό προσωπικό για μετακινήσεις. Δυστυχώς έτσι ΔΕΝ καλύπτονται οι ανάγκες! 

Αυτή είναι η κατάσταση. Δυστυχώς και για εμάς τους εργαζόμενους, δυστυχώς και για τους πολίτες που θέλουν να έχουν υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε την Διοίκηση, την 6η Υ.ΠΕ., το Υπουργείο Υγείας, ΑΜΕΣΑ να πάρουν πίσω την μετακίνηση της συναδέλφου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ΑΜΕΣΑ να εγκρίνουν την μετακίνηση για λόγους συνυπηρέτησης στον συνάδελφο του ΕΚΑΒ, ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουν σε προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. 

Καλούμε όλους του πολίτες της Άρτας να σταθούν στο πλάι μας και να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού. "

Άρτα, 13/2/2023

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας 

Η 3μελής των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείο Άρτας



Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να διατάξει την αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας, τη στιγμή που:
1. Δεν έχει φροντίσει να προκηρύξει καμία θέση Επιμελητή Χειρουργού στο νοσοκομείο Πρέβεζας τα δύο
(2) τελευταία χρόνια.
2. Έχει αναγνωρίσει τις τεράστιες ανάγκες του Χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Άρτας, αφού έχει εγκρίνει τις παρατάσεις θητείας 2 συναδέλφων χειρουργών που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.
Αυτός ο παραλογισμός (να μην προκηρύσσονται θέσεις γιατρών σε νοσοκομείο που έχει μεγάλες ανάγκες και ταυτόχρονα να δίνονται εντολές αναγκαστικής μετακίνησης γιατρών από άλλο νοσοκομείο που επίσης έχει μεγάλες ανάγκες) δείχνει πόσο ψευδεπίγραφη είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πως δήθεν «κάνει προσλήψεις».
Απαιτούμε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν την απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης της γιατρού και να φροντίσουν επιτέλους να προκηρύξουν θέσεις Επιμελητών Χειρουργών, ώστε να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις οι ανάγκες και του νοσοκομείου Πρέβεζας και του νοσοκομείου Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]