Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν!



Μια τραγωδία εξελίσσεται στη γειτονική Τουρκία και στην Συρία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κουρδιστάν. Οι νεκροί αυξάνουν δραματικά. Χιλιάδες είναι ακόμη θαμμένοι στα συντρίμμια. Δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι παλεύουν να επιβιώσουν σε τραγικές συνθήκες.

Οι ευθύνες βαραίνουν το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οι λαοί είναι τα θύματα που πληρώνουν με το αίμα τους την πολιτική του συστήματος αυτού. Βολεύει να ρίξουν τις ευθύνες στον «φταίχτη» που λέγεται σεισμός και όχι στην πολιτική που χτίζει χαρτόκουτα για σπίτια σε σεισμογενείς περιοχές. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός, αλλά η καταστροφή και οι θάνατοι είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της εκμετάλλευσης, του κέρδους και της υποβάθμισης των συνθηκών στέγασης στον καπιταλισμό.

Αλλά και τώρα, μετά το σεισμό, το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές ήδη σχεδιάζουν τα πολιτικά παιχνίδια που θα παίξουν, αξιοποιώντας την καταστροφή αυτή για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Άλλωστε, το σάπιο αυτό σύστημα, δεν μετρά τις ζωές και τους κόπους των ανθρώπων του λαού γιατί τους θεωρεί αναλώσιμους. 

Ένας σεισμός ήρθε να μας υπενθυμίσει πως η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς αποτελούν υπέρτατο αγαθό και ανάγκη, ενάντια στους κάθε λογής πολεμοκάπηλους εθνικιστές, τους ιμπεριαλιστές και τους υποκινητές της έχθρας. 

Αυτή είναι η ρητορεία μίσους που αναπαράγουν οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις των δυο πλευρών του Αιγαίου. Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας μπορούν να ζουν ειρηνικά με φιλία και αλληλεγγύη. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν και να απαιτήσουν την επείγουσα μαζική αποστολή διεθνούς βοήθειας  για  την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων. Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους κομμουνιστές και επαναστάτες, στο αδελφό ΚΚΤουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό και σε όλες τις δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν αυτές τις δύσκολες ώρες για τη διάσωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια και άστεγοι στους δρόμους. 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 (γάλα σε σκόνη, πάνες, σερβιέτες, γάζες, παυσίπονα, ορούς, υπνόσακους είδη ατομικής υγιεινής) ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Αριστερό Στέκι Νεολαίας, Κουγκίου 23 (18.30-21.00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]