ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μαθητές σε διεπιστημονική αλλά και εικονική περιήγηση στα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας

 


Οι μαθητές Λυκείου της Άρτας συνδυάζουν τις επιστήμες, οι μαθητές των Ιωαννίνων επισκέπτονται και αξιολογούν: μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με «φόντο» τον Ι. Ν. της Παρηγορήτισσας

Μαθητές σε διεπιστημονική αλλά και εικονική περιήγηση στα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας.

Χρειάστηκε η έμπνευση, η καθοδήγηση και τα επιστημονικά εργαλεία ώστε οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Άρτας, να προσεγγίσουν διεπιστημονικά -με ιστορία, μαθηματικά και φυσική- τον Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας. Και χρειάστηκε η εξερευνητική ματιά και η επιστημονική «περιέργεια» για να ανακαλύψουν οι 100 μαθητές και καθηγητές των Ιωαννίνων από το Λύκειο της Ανατολής, όλα τα παραπάνω επισκεπτόμενοι σήμερα τον Ναό.


Έτσι σήμερα, οι μαθητές των Ιωαννίνων επισκέφτηκαν τα Βυζαντινά μας μνημεία, και τους Ι.Ν του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Θεοδώρας γνωρίζοντας από κοντά τα μνημεία μέσω και της βιωματικής διαδικασίας, ενώ η επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε με βόλτα στο κέντρο της πόλης.


Συνοδοιπόρος σε αυτό το όμορφο ταξίδι στην ιστορία της Άρτας, ο Δήμος Αρταίων που έχει εντάξη την προσέγγιση των Αρτινών μαθητών στον ιστότοπο που διατηρεί ο Δήμος για την προβολή της περιοχής μας, το www.discoverarta.gr, και στον διαδικτυακό του οδηγό. Σε μια ξενάγηση, που έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μέσα από τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων με την συνδρομή του Τμήματος Πληροφορικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]