Κωνσταντίνος Γάτσιος για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ : Ένας Έλληνας, ένας Γιαννιώτης, ένας Ρωμανιώτης Εβραίος. Μία μεγάλη απώλεια.....



Μαζί με όλους τους Γιαννιώτες αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ενός ανθρώπου που όλη του η ζωή και όλη του η προσφορά ήταν στενά συνδεδεμένες με την πόλη των Ιωαννίνων και με την Ήπειρο. Που με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση εργάστηκε για το κοινό καλό, τόσο ως γιατρός και εκπαιδευτικός όσο και ως δήμαρχος της πόλης. Ένας Έλληνας, ένας Γιαννιώτης, ένας Ρωμανιώτης Εβραίος πού ήταν ο πρώτος Έλληνας Εβραίος δήμαρχος. Και παράλληλα ένας διανοούμενος, ένας άνθρωπος του πνεύματος που αγαπούσε τα Γιάννινα και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

Ο Μωυσής Ελισάφ αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας του με τη μέγιστη αξιοπρέπεια, όπως με τη μέγιστη αξιοπρέπεια έζησε και όλη τη ζωή του. Αν και ήταν μεγαλύτερος από εμένα είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα μαθητικά μας χρόνια, όταν φοιτούσα και εγώ στη Ζωσιμαία Σχολή. Τον θυμάμαι με συγκίνηση πώς αποχωρούσε διακριτικά, σιωπηλά από την πρωινή προσευχή. Αισθανόμουν πάντοτε βαθύ σεβασμό και συμπάθεια για αυτόν γιατί ήταν ένας άνθρωπος που μου έδινε την εντύπωση ότι ενώ έφερνε επάνω του μία πληγή, ένα μεγάλο τραύμα, εντούτοις δεν αφηνόταν στην παθητικότητα και στον ατομισμό, αλλά  αγωνιζόταν και προσπαθούσε πάντα να είναι δημιουργικός και χρήσιμος σε όλους τους συνανθρώπους του. 

Κλίνω το γόνυ με σεβασμό στη μνήμη αυτού του άξιου τέκνου των Ιωαννίνων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]