ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πίνδος:Δικαίωση εργαζόμενου για παράνομη απόλυση

 


Κάθε νίκη ενός οργανωμένου εργάτη,

είναι επιβεβαίωση της ανάγκης μαζικού - οργανωμένου κινήματος!

"Όταν στις 30/12/21, παραμονή Πρωτοχρονιάς, απολύθηκε ο εργάτης της «ΠΙΝΔΟΥ», ένα μήνα μετά τη συμμετοχή του στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ αμφιβολία για το χαρακτήρα της απόλυσης! Για αυτό και παλέψαμε όλοι μαζί για να ανακληθεί και αυτή η απόλυση!

Πριν λίγες μέρες, αυτό που όλοι οι εργάτες ξέραμε, «σφραγίστηκε» και με απόφαση του αστικού δικαστηρίου, που έκρινε την απόλυση εκδικητική και καταχρηστική, επιβάλλει την οριστική του επαναπρόσληψη, να γυρίσει πίσω στο πόστο που ήταν πριν την απόλυση και να αποζημιωθεί για τους μήνες που δε δούλεψε. Ακόμα και αυτά τα αστικά δικαστήρια, που ξέρουμε τον ρόλο τους, αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση των συνδικάτων και παρά τις μεθοδεύσεις και τις συκοφαντίες της εργοδοσίας να βγάλουν αυτή την απόφαση, αποδεικνύει ότι μπροστά στην οργάνωση, τη στήριξη, την αποφασιστικότητα των εργατών, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο.

Είναι η δεύτερη περίπτωση, μετά τη συναδέλφισσα Αλίκη Γιώτη, ακύρωσης απόλυσης για συνδικαλιστικούς λόγους από το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Είναι άλλη μια κατάκτηση όλων μας που μας κάνει πιο δυνατούς!

Όσο και αν οι καπιταλιστές φαίνονται στα μάτια των εργατών τους παντοδύναμοι, ένας και μόνο οργανωμένος εργάτης που διεκδικεί θα είναι πάντα ο φόβος και ο τρόμος τους. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι ο ένας είναι το δίκιο των πολλών που μπορεί να συσπειρώσει την πλειοψηφία των εργατών και γι αυτό θα κάνουν τα πάντα για να τον ξεφορτωθούν, να τον εξοντώσουν ακόμα με αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Οι εργάτες της «ΠΙΝΔΟΥ» που δεν αμφέβαλαν στιγμή για το συνάδελφό τους, δε συμμερίστηκαν ποτέ τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της εργοδοσίας, πρέπει να είναι περήφανοι γι αυτή την εξέλιξη.

Γιατί αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι πέρασαν την περίοδο της πανδημίας από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, από τις εξοντωτικές για αυτούς και τις οικογένειες τους συνθήκες που τους επέβαλαν. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσοι πήραν την απόφαση να διαμαρτυρηθούν με τη συμμετοχή τους στην απεργία, ξέρουν ότι ο συνάδελφός τους έκανε αυτό που έπρεπε, αυτό που και οι ίδιοι ήθελαν να κάνουν.

Δεν έκανε αυτό που έπρεπε η πλειοψηφία του εργοδοτικού σωματείου της ΠΙΝΔΟΥ. Δεν τον υπερασπίστηκε, τον άφησε έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας στην προσπάθεια να τον εξοντώσουν για να απαλλαχτούν από αυτόν και από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους κάθε εργάτη. Έστω και τώρα οφείλει να υπερασπιστεί τον συνάδελφο, την απόφαση, το αυτονόητο δικαίωμα των εργατών να μάχονται για τα δικαιώματά τους. 

Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ποιους πρέπει να εμπιστευόμαστε και ποιους να βάζουμε στην άκρη στον αγώνα μας για ζωή, για δουλειά με δικαιώματα.

Για ΣΣΕ με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Στον αγώνα για να μην πάρουν τα σπίτια μας τα διάφορα «ΚΟΡΑΚΙΑ».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

Οι εργατοϋπάλληλοι όλου του Νομού έχουμε άλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει στην πράξη ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεν πρέπει να παραπλανηθούμε από το προεκλογικό κλίμα, τους εκβιασμούς και τα διλήμματα των σημερινών και των επίδοξων «ΣΩΤΗΡΩΝ», τα ψέμματα και την παροχολογία των εκμεταλλευτών μας, που όσο περνάνε οι μέρες θα μεγαλώνουν.

«ΣΩΤΗΡΕΣ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Οι  κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν αλλά η πολιτική τους που μεγαλώνει την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τη δυστυχία βρίσκεται καθημερινά στη ζωή μας. 

Και μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση και να προκύψει, η καπιταλιστική βαρβαρότητα θα είναι πάλι εδώ. 

Με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά.

Με τσακισμένο το εργατικό εισόδημα.

Με ταλαιπωρημένο το σύστημα Δημόσιας Υγείας για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες.

Εδώ θα είναι η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς , η εντατικοποίηση και οι απειλές – οι εκβιασμοί.

Δεν περιμένουμε λύσεις στα προβλήματά  μας από αυτούς που τα δημιούργησαν.

Οι κοκορομαχίες και τα μεγάλα λόγια δεν πρέπει να κρύψουν τη συμφωνία τους στο κύριο, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Κι αυτό πρέπει και πολιτικά να το πληρώσουν.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις μας να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων περισσότεροι νέοι εργάτες - εργάτριες."αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων .

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]