Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τα λόγια της μάνας του Μάριου: «Αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ»

 


Συγκλόνισε όλη τη χώρα η Σταυρούλα Τουρούτσικα, η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου, με όσα είπε στην Εξόδιο Ακολουθία που τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης, στο Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης.


Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, η μητέρα του Μάριου, άρθρωσε μερικά λόγια στην πιο σκληρή στιγμή της ζωής της, κάνοντας όλη την Ελλάδα να δακρύσει …


«Μάριε, αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, ήσουν πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και υπομονετικός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος φίλος, ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου, ο καλύτερος εγγονός, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου.


Από μικρός ονειρευόσουν να γίνουν πιλότος λάτρευες την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, τις μηχανές, τα αεροπλάνα, έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας.


Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπο σου και φωνάζει ΑΘΑΝΑΤΟΣ.


Για μένα, ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελος μου… Πόσο περήφανη με είχες κάνεις και πόσο θα μου λείψεις …


Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο,  στον Στάθη, σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως σε όλους τους πιλότους που συνεχίζουν να πετούν.


Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός, της απονιάς όταν τον βρει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός.


Καλό Παράδεισο, αστέρι μου. Όσο αναπνέω, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.


Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας. Πέθανε υπέρ Πατρίδος. Αθάνατος.»

 kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]