ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων- Δήμος Ζίτσας : Η επικίνδυνή διοίκηση ζητάει και τα ρέστα!



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων έχει κάνει δεκάδες καταγγελίες και αναφορές για τους κινδύνους στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου Ζίτσας. 

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι τριτοκοσμική με τη Δημοτική  Αρχή Zίτσας να μην έχει καταφέρει 3 χρόνια τώρα να ρίξει άσφαλτο στο δικό της το εργοτάξιο και τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι το χειμώνα να είναι στη λάσπη και το καλοκαίρι μέσα στο χώμα και την σκόνη.

Το κεντρικό δημαρχείο της Ελεούσας συνεχίζει να αποτελεί παγίδα θανάτου καθώς παραμένει περιφραγμένο σαν εργοταξιακός χώρος στον οποίο όμως εργάζονται κανονικά οι συνάδελφοί μας και εξυπηρετείται και κοινό. Ενώ δηλαδή είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα στο κτίριο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε η ανέγερση του δεύτερου ορόφου, ο χώρος είναι αδύνατο να εκκενωθεί σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς (συν. φωτογραφίες)

Αφορμή για τη σημερινή καταγγελία είναι η προσπάθεια της δημοτικής να στείλει εργαζόμενο (νέος συμβασιούχο χειριστή βαρέως μηχανήματος) για δουλειά χωρίς να του παρέχει οποιοδήποτε μέσο ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). 


Ενώ δηλαδή μετά τις καταγγελίες μας πλέον ο Δήμος έχει προμηθευτεί ΜΑΠ όπως οφείλει, πάλι θα έστελνε εργαζόμενο χωρίς καμία προστασία αν δεν ήταν στο χώρο εκπρόσωπος του Σωματείου ο οποίος απαίτησε να αποδοθούν ΜΑΠ στο συνάδελφο πριν ανεβεί σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μηχάνημα. 

Σα να μην έφτανε ότι τόσα χρόνια ο συγκεκριμένος δήμος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων, σαν μην έφτανε ότι κατά δήλωση της διοίκησης «δεν ήξεραν καν ότι πρέπει να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα και στην αστυνομία» κι έτσι έκρυβαν τα ατυχήματα και τις ευθύνες τους για αυτά, ο αρμόδιος για τα θέματα του εργοταξίου Αντιδήμαρχος, απέναντι στην σθεναρή στάση του εκπροσώπου του σωματείου, έφτασε να φωνάζει ότι «Δεν θα μας κάνει κουμάντο το Σωματείο εδώ» 

Συνάδελφοι, 

Οι Δήμαρχοι υλοποιούν τη σημερινή και χθεσινή κυβερνητική πολιτική που μετράει τις ζωές μας και τις δαπάνες για την ασφάλεια μας με το δημοσιονομικό άνοιγμα. Πρώτα διασφαλίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν δίνουν όσα λιγότερα μπορούν, αγνοώντας πολύ συχνά τα όρια του νόμου.  

Οι δαπάνες για την Υ&Α των εργαζόμενων στη καθαριότητα συμπιέζονται κάθε φορά ώστε να περισσέψουν χρήματα να πληρωθούν οι εργολάβοι των σκουπιδιών Γι αυτό οι διαγωνισμοί των ΜΑΠ έχουν πάντα καθυστερήσεις, γι αυτό μετράνε ένα προς ένα τα άρβυλα ασφαλείας που παρέχουν με καθυστέρηση στους εργάτες, ενώ οι διαγωνισμοί για τις ιδιωτικοποιήσεις των σκουπιδιών ανανεώνονται πριν καν λήξουν! 

 Όσες νομοθεσίες και να φτιαχτούν, όσες παραβάσεις και να καταγγείλουμε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές -που δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα μέχρι να γίνει το μοιραίο- μόνο οι ίδιο οι εργαζόμενοι μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε οι διοικήσεις να σέβονται τις ζωές μας. 

Ο Σύλλογος μας θα κοινοποιήσει τη σημερινή καταγγελία σε κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]