Το "πλοίο της αγάπης" φεύγει για την Τουρκία: Πέντε νταλίκες με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

 


"Η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της Τουρκίας και σε δεύτερο χρόνο", είπε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός, ενώ ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αντιόχεια, επανέλαβε την θέση της χώρας μας, οτι η βοήθεια της στον σκληρά δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό θα συνεχιστεί.


Οπως γράφει η Σοφία Φασουλάκη στο thetoc.gr,στις 12 το μεσημέρι, η υπόσχεση της χώρας μας, θα πάρει σάρκα και οστά, με μία τεράστια σε όγκο ανθρωπιστική βοήθεια να φεύγει, με προορισμό την Αλεξανδρέττα.


Ενα πλοίο, την διαδρομή του οποίου θα προσφέρει αφιλοκερδώς η εφοπλίστρια Τραυλού, θα μεταφέρει 5 νταλίκες με τα είδη πρώτης ανάγκης που ζήτησε ο γείτονας Τουρκία για τους σεισμόπληκτους και χωρις στέγη πολίτες της.

Ενα πλοίο, φορτωμένο με 280 κυβικά μέτρα ανθρωπιστικό υλικό, θα φθάσει σε λίγες ώρες στην Τουρκία για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν, χάνοντας παράλληλα αγαπημένα πρόσωπα.


Σκηνές, σλίπιγκ μπαγκ, κουβέρτες είναι τα πρώτα είδη που ζητήθηκαν από την Τουρκία και μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, υπεύθυνου για τον συντονισμό της αποστολής, το φορτίο αναχωρεί, μαζί με την αγάπη και την συμπαράσταση των απλών πολιτών. Η βοήθεια που έχει συλλεγεί περιλαμβάνει και τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθώς και υγειονομικό υλικό, αλλά προς ώρας κρίθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι προτεραιότητα αποτελούν τα υπόλοιπα είδη, καθώς οι ανάγκες των πολιτών δίχως στέγη είναι πολλές.

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι καρπός της συμπόνοιας που έδειξαν οι απλοί πολίτες, οι οποίοι σε συνεννόηση με τους δήμους και την περιφέρεια συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα είδη. Το υλικό που έχει συλλεγεί απο την Θεσσαλία και επάνω, θα φτάσει στην Τουρκία οδικώς, με φορτηγά, μέσω Αλεξανδρούπολης.


Σε λίγες ημέρες, άλλη μία αποστολή, με υγειονομικό κυρίως υλικό θα φύγει αεροπορικώς για την πληγείσα Συρία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας.


Σε δεύτερο χρόνο, η χώρα μας φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους δίδυμους σεισμούς, ενώ στη σύνοδο που θα γίνει τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες (σ.σ Διάσκεψη Δωρητών) η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει, όπως λένε κυβερνητικες πηγές, ώστε να κινηθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την βοήθεια στην Τουρκία.

πηγή thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]