7 φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Εντατική Εβδομάδα του TUNE στο Rauland της Νορβηγίας


Εντατική εβδομάδα TUNE: 13-17 Φεβρουαρίου 2023

Τμήμα Παραδοσιακών Τεχνών και Παραδοσιακής Μουσικής

Πανεπιστήμιο South-Eastern Norway, Campus Rauland 



Η 3η Εντατική Εβδομάδα του έργου TUNE (Traditional music Undergraduate Network in Europe) φιλοξενείται αυτές τις μέρες από το Τμήμα Παραδοσιακών Τεχνών και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου South-Eastern στη Νορβηγία. Από τις 13 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2023 στην πανεπιστημιούπολη Rauland της Νορβηγίας πάνω από 50 φοιτητές παραδοσιακής μουσικής από την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν παραδοσιακές μουσικές από τη χώρα τους και θα συμπράξουν μουσικά σε μια κοινή συναυλία. Πρόκειται για την 3η Εντατική Εβδομάδα του έργου, μετά την Εντατική Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη της Άρτας τον Ιούνιο του 2022 και την Εντατική Εβδομάδα στο Vijaldi της Εσθονίας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. 


Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει με 7 φοιτητές και δύο καθηγητές. Πρόκειται για τους φοιτητές Παναγιώτη Καραγεώργο (ούτι), Δημοσθένη Καραχριστοδούλου (πολίτικη λύρα), Νικόλα Παπαδόπουλο (βιολί), Ανδρέα Σαμαρά (λύρα Κρήτης), Έλλη Συρουχίδου (κρουστά), Τηλέμαχο Τσιαχρή (νέυ), Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι) και τους καθηγητές Αντώνη Βερβέρη και Ειρήνη Παπαδάκη. 


Οι Εντατικές Εβδομάδες αποτελούν βασικές συνιστώσες του έργου TUNE, που έχει ως απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου κοινού ευρωπαϊκού προπτυχιακού μαθήματος στην παραδοσιακή μουσική, στη βάση ενός συνδυασμού δια ζώσης και ψηφιακών μαθησιακών στρατηγικών. Κατά τη διάρκεια μιας Εντατικής Εβδομάδας, φοιτητές και καθηγητές από τις πέντε χώρες-εταίρους συνυπάρχουν κάτω από τη σκέπη ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και ανταλλάσσουν μουσικές παραδόσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζονται σε κοινές επιτελέσεις για ένα τοπικό μουσικό φεστιβάλ.


Η Εντατική Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με μια συναυλία από όλους τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Χειμερινό Φεστιβάλ του Rauland.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]