Πανηπειρωτική :Συγκέντρωση στη Βουλή στις 15 Φλεβάρη για τα προβλήματα στην Ήπειρο


 «Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οι Ομοσπονδίες Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ροδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων και οι Σύλλογοι των Απόδημων Ηπειρωτών, βιώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ήπειρο, που τη συνθέτουν τα συσσωρευμένα προβλήματα, η ερημοποίηση των χωριών, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, οι ανύπαρκτες υποδομές και πλείστα άλλα που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των συμπατριωτών μας στη γενέτειρα, αλλά -περισσότερο- αδύνατη την επισκεψιμότητα των αποδήμων, διεκδικεί δυναμικά την επίλυσή τους» 


Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «οι υπηρεσίες Υγείας και ειδικά η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη συνεχώς υποβαθμίζεται. Δεν υφίσταται επαρκές δίκτυο Κέντρων Υγείας και Σταθμών Πρώτων Βοηθειών. Τα ασθενοφόρα είναι σε έλλειψη και υποστελεχωμένα. Μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου παραμένει απαρχαιωμένο και ασυντήρητο. Ολόκληρες περιοχές περιμένουν ακόμα την οδική σύνδεσή τους με τα κεντρικά οδικά δίκτυα, αυτά της Εγνατίας Οδού και της Ιόνιας Οδού, κάτι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή τους και εντείνει την απομόνωσή τους. Οι συγκοινωνίες μεταξύ των χωριών και των πόλεων είναι ανεπαρκείς.


Στον τομέα της εκπαίδευσης παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα με το κλείσιμο σχολείων και την έλλειψη εκπαιδευτικών. Οι συχνές διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ύδρευση δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων και επιφέρουν πολλά προβλήματα στις παραγωγικές μονάδες. Εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που συνεχώς στήνονται στην Ήπειρο άνευ σχεδιασμού, χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων που διαμένουν εκεί και τη διαφορετική άποψη των αυτοδιοίκητων αρχών της περιοχής, βιάζουν το φυσικό περιβάλλον. Το ταξίδι προς την Ήπειρο, ημών των αποδήμων, είναι ακριβή υπόθεση έως απαγορευτική με τα διόδια που πληρώνουμε. Το ενεργειακό κόστος και οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος κάνουν τη ζωή των κατοίκων εκεί δύσκολη».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]