ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Iωάννινα «Σεισμόπληκτα»... κυριολεκτικά


 Αυτό που δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε συνοικία των Ιωαννίνων (Σεισμόπληκτα) εν  έτει 2023! Να είναι το μοναδικό γήπεδο πόλης στη χώρα που βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση; Πολύ πιθανό. Σίγουρα πάντως είναι το μοναδικό σε πρωτεύουσα πόλη που υποβαθμίζει μια ολόκληρη συνοικία. 
Τι κι αν υπήρχε στο πρόγραμμα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέγκα η αποκατάστασή του με χλοοτάπητα; Δεν έγινε ποτέ. Τι κι αν υπήρχε ως δέσμευση της τωρινής Δ. Αρχής; Ιδού η κατάσταση. Κι όχι μόνο για το γήπεδο, αλλά και για το μίνι αθλητικό κέντρο που  υπήρχε εκεί ως πρόβλεψη. Οι μπασκέτες υπάρχουν ακόμη στο απέναντι οικόπεδο. 

Αντί λοιπόν να δοθεί η δυνατότητα σε μια ολόκληρη συνοικία να έχει έναν χώρο άθλησης και ειδικά για τα νέα παιδιά, αφέθηκε να οδηγηθεί στην κατάντια. To άλλο όμως «ξερό» της πόλης (εκείνο της Λιμνοπούλας, που ανήκει στη ΓΓΑ) έγινε χόρτο εδώ και κάποια χρόνια. 

Στο συγκεκριμένο πρωτόγονο γήπεδο Βελισσαρίου γίνεται κάθε Δευτέρα και η  Λαϊκή αγορά, ίσως για να θυμίζει την άλλη πρωτόγονη, εκείνη της Αγ. Μαρίνας. Μια πεζογέφυρα που θα μπορούσε να υπάρχει για να περνάει ο κόσμος απέναντι προς τις εργατικές κατοικίες και το κάτω Νεοχωρόπουλο (ώστε να μην κάνει τον γύρο) θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τη Δημοτική μας αρχή. 
Θα πείτε, εκεί έχουν ξηλώσει την παιδική χαρά τα απομεινάρια της οποίας δίπλα στο κλειστό -εδώ και χρόνια- περίπτερο διαφημίζουν την …πρόοδό μας, τι να λέμε τώρα. Ας τα θυμηθούν όλα αυτά οι κάτοικοι της περιοχής μόλις ανοίξουν οι κάλπες στο εκεί Δημοτικό Σχολείο…

Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]