Προσοχή!Νέο email – απάτη για δήθεν «επιστροφή χρημάτων» από το «gov.gr»


 Μια νέα απάτη άρχισε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ μέσω email, με δήθεν αποστολέα το «gov.gr», μέσω της οποίας οι επιτήδειοι προσπαθούν να τραβήξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, καθώς στέλνουν ότι «δικαιούνται επιστροφή χρημάτων».


Στο email – απάτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας», ζητώντας παρακάτω από τον χρήστη που το λαμβάνει, να κάνει κλικ σε ένα link και να δώσει τα τραπεζικά του στοιχεία.

Παρακάτω, μάλιστα, υπάρχει και τηλέφωνο επικοινωνίας, το οποίο αν ψάξει κάποιος στο Google θα διαπιστώσει ότι παραπέμπει σε γραμμή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αφενός δεν έχει καμία σχέση με την εφορία αφετέρου η επικοινωνία με τους πολίτες για τυχόν επιστροφή φόρου γίνεται μέσω λογιστών ή επίσημων φορέων και όχι μέσω ενός απλού email.


Παράλληλα, αν παρατηρήσει κανείς, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα είναι ξεκάθαρα ψεύτικη, άσχετα αν εμφανίζει το όνομα gov.gr και χρησιμοποιεί τα χρώματα μπλε και άσπρο για να «ντύσει» το δήθεν κείμενο.


Δείτε το email – απάτη:

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]