Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:"Απαιτείται να δοθεί ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική απόφαση για την έστω μερική αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης"


Τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στην Πολεμική Αεροπορία, εξέφρασε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκος Γκόντας. 

Ενόψει της συζήτησης για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά και την λίμνη Παμβώτιδα τόνισε την διαχρονική θέση της παράταξης:

«Απαιτείται να δοθεί ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική απόφαση για την έστω μερική αποκατάσταση του  οικοσυστήματος της λίμνης μας. Την δεκαετία του ’50 με την αποξήρανση μεγάλου μέρους της λίμνης, συντελέστηκε οικολογικό έγκλημα προκειμένου να αποδοθούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις λόγω των αναγκών εκείνης της εποχής που το φάσμα της πείνας κρεμόταν στη χώρα μας που έβγαινε από δύο πολέμους (Γερμανική κατοχή – Εμφύλιος). 

Ωστόσο με την έστω και μερική αποκατάσταση πλημμυρίζοντας εκ νέου την περιοχή της Λαψίστας -με ταυτόχρονη αποκατάσταση των γαιοκτημόνων- θα επανέλθει η ισορροπία ΛΙΜΝΗΣ-ΚΑΛΑΜΑ-ΙΟΝΙΟΥ. Με απλά λόγια, το νερό χρειάζεται κίνηση για να οξυγονώνεται και να μην λιμνάζει και γεμίζει λάσπη», κατέληξε ο κ. Γκόντας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]