Έργα της τελευταίας πενταετίας εκθέτει ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης!

 


Έργα  της τελευταίας  πενταετίας  εκθέτει  ο  γλύπτης  Θεόδωρος  Παπαγιάννης από 27 Ιανουαρίου  έως  28 Φεβρουαρίου στη Γκαλερί  " Εικαστικού  Κύκλου" στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη.


"Minima Moralia"  την ονόμασε ο ιστορικός Τέχνης και ομότιμος καθηγητής  Ε.Κ.Π.Α,  κύριος Μάνος Στεφανίδης που είναι ο κιουρέιτορ της έκθεσης.


Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα σε διάφορα υλικά, με βασικό υλικό την κεραμική της τελευταίας πενταετίας.


Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το βιβλίο για τη δουλειά του  "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΛΑ" των εκδόσεων Νίκα .


 


Σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη


Ο  Θεόδωρος Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1942 στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Σπούδασε  υπότροφος στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, στα νεότερα υλικά της γλυπτικής. Με sabbatical  έζησε στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει 50 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ανώτερο ταξιάρχη του  Φοίνικα. Από την Ακαδημία Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο. Το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων φέρει το όνομά του. Είναι  Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δίδαξε για 39 χρόνια στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών. Σήμερα είναι  Ομότιμος Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. Το 2009 ίδρυσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]