ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Διαμαρτυρία στα δικαστήρια ..."Απαιτούμε να επιστρέψει οριστικά στη δουλειά ο αγωνιστής συνάδελφος στην Πίνδο -Η απόλυση δεν θα περάσει [βίντεο]



 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ - Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


 Με μαζική και μαχητική διαμαρτυρία στα δικαστήρια, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και δεκάδες εργαζόμενοι απ τα σωματεία της πόλης, εκφράσαμε την ταξική αλληλεγγύη και στήριξη   στον  συνάδελφο μας,  αγωνιστή εργάτη στην ΠΙΝΔΟ, για την οριστική επιστροφή του στην εργασία και στο πόστο του.

Θυμίζουμε σε όλους τους εργαζόμενους ότι ο συνάδελφος εργάτης στο πτηνοσφαγείο της ΠΙΝΔΟΥ απολύθηκε παράνομα και εκδικητικά την πρωτοχρονιά του 2021 επειδή απέργησε στην πανεργατική απεργία 26 Νοέμβρη 2020 διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργατών. Τα πτηνοσφαγεία της πόλης μας, με ευθύνη της εργοδοσίας, τις πλάτες των κρατικών αρχών και του εργοδοτικού σωματείου είχαν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού με δεκάδες κρούσματα.

   Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, και τις συκοφαντίες της εργοδοσίας, η άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου, η απόρριψη των συκοφαντιών από τους συναδέλφους της βάρδιας του και η αλληλεγγύη δεκάδων εργατικών σωματείων στην πόλη μας με παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες επιβάλαμε την προσωρινή επιστροφή του συναδέλφου μας για δουλεία.

Το ταξικό μίσος της εργοδοσίας για ακόμη μια φορά εκφράστηκε με την απομόνωση του πρωτοπόρου εργάτη από τους συναδέλφους του. Τον τοποθέτησαν στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής, στο κρέμασμα, χωρίς καμία εκπαίδευση, στο κομμάτι που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου μόνιμα στους αλλοδαπούς εργολαβικούς εργάτες. Στο τμήμα που δεν χορηγούνται ούτε τα ελάχιστα μέσα προστασίας, εκεί που οι εργάτες λούζονται από την κορφή ως τα νύχια με περιττώματα. Κάνουν τα πάντα για να παραιτηθεί.


Σήμερα στη νέα δίκη που πραγματοποιήθηκε, απαιτούμε την οριστική επιστροφή του συναδέλφου πρωτοπόρου εργάτη στη δουλεία και στο πόστο του. 

Ο δίκαιος αγώνας του συναδέλφου είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας μόνος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε,  να επιβάλουμε το δίκιο μας, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]