ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για την επίσκεψη Βορίδη στην Αποκεντρωμένη: Εμπέδωση του «επιτελικού κράτους» με όρους μετακλητών

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό εσωτερικών τον  κ. Βορίδη, πιστή στο δόγμα της άλωσης του κράτους με διορισμένα «δικά της παιδιά» και πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας, διόρισε, παραμονή Χριστουγέννων, μετακλητούς Γραμματείς στις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με δικαιολογία την ισχυροποίηση του θεσμού. Την Παρασκευή 13-01-2022, λίγες μέρες μετά, επισκέπτεται την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε μια φιέστα κοπής πίτας για να στηρίξει το εγχείρημά του. 

Η κυβερνητική αυτή απόφαση, τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 και μερικούς μήνες πριν τις επόμενες, στερείται σοβαρότητας. 

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Βορίδη για αποκέντρωση με ισχυρή αυτοδιοίκηση και μέριμνα για την αποτελεσματικότερη, χρηστή και αμερόληπτη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα ακόμα αφήγημα του επιτελικού κράτους.

Αντ΄αυτών επανερχόμαστε στην ισχυροποίηση του κομματικού κράτους που τόσο έχει στοιχίσει στην ελληνική κοινωνία. 

Δε μας προξενεί καμία εντύπωση αφού είναι η συνηθισμένη τακτική προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αλώσει το κράτος με κομματικούς - μετακλητούς, με απευθείας αναθέσεις  και με  αδιαφάνεια.

Το κόστος της μεταρρύθμισης αυτής περιλαμβάνει, εκτός άλλων, την αμοιβή του Γραμματέα καθώς και των τεσσάρων συμβούλων που τον πλαισιώνουν, και ανέρχεται σε τουλάχιστον 10.000 ευρώ τον μήνα για την κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση… ενώ ταυτόχρονα παραμένει και ο θεσμός του Συντονιστή.

Έχουμε έτσι τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες να πληρώνουν για τα ίδια (;) καθήκοντα και Συντονιστή και Γραμματέα σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ακριβώς όπως η αξιοκρατία μεταλλάχθηκε σε ευνοιοκρατία και σε κομματοκρατία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]