ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

"Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο Ζίτσας" - Έργα αποθήκευσης και διανομής φυσικού αερίου στο Ν. ΙωαννίνωνΗ Δημόσια Εταιρεία Διανομής Αερίου – Δ.Ε.Δ.Α. (θυγατρική εταιρεία της Δ.Ε.Π.Α. ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.) καλεί με ανακοίνωσή της τους πολίτες των Ιωαννίνων σε ενημέρωση την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου (αίθουσα Δ. Χατζής, ώρες 10:00 – 14:00) για τα έργα σύνδεσης με υπό κατασκευή δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων. 

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου και στελεχών της Εταιρείας το χρονικό διάστημα 16 -18/11/22 και συνάντηση με τις δημοτικές αρχές των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας για ενημέρωση και σχεδιασμό έργων αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου και διανομής σε επιχειρήσεις και οικίες των πόλεων, σύμφωνα και με σχετικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της.

Σημειώνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί στις τοπικές αρχές και στους πολίτες της περιοχής προς διαβούλευση φάκελος περιβαλλοντικής αδειοδότησης των σχεδιαζόμενων έργων.

Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Παράταξής μας Σπύρο Πάικα με ερώτηση πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ. κατά τη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2022.    

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας δεν έχει γνωστοποιήσει αν έχει γνώση για τα σχεδιαζόμενα έργα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και δικτύου μεταφοράς προς την πόλη των Ιωαννίνων. 

Προκύπτουν θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενεργειακού σχεδιασμού προς όφελος επιχειρήσεων και δημοτών του Δήμου Ζίτσας και πιθανής διέλευσης του δικτύου διανομής από δημοτικές εκτάσεις. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αιρετών και δημοτών. Η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί υποχρέωση των τοπικών αρχών, αλλά και προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή τους στις δημόσιες υποθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]