Διοικητικός απολογισμός της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

 


To 2022 ήταν για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ένα έτος ανάπτυξης, δημιουργίας αλλά και ένα ακόμη έτος αγώνων για τον συνάδελφο και την οικογένειά του.  


                 Το 2022 αυξήσαμε  για άλλη μια χρονιά τα μέλη μας φτάνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μελών  από την  δημιουργία της Ένωσης.   


                  Αυξήσαμε και τα οικονομικά μεγέθη μας  σε έσοδα  ενώ το υπόλοιπο ταμείου μας είναι  αυξημένο  σε 5660 ευρώ  μετά από άλλη μια χρονιά συνετής διαχείρισης.


                  Έγγραφα -Ανακοινώσεις  Η Ένωση μας υπέβαλε συνολικά 30 επιστολές και ανακοινώσεις το 2022 για όλα τα προβλήματα των συναδέλφων(Ωράριο,Μεταθέσεις,Μισθολόγιο,Νυχτερινά,Υπερωρίες,Συντάξεις,Ασφαλιστικό ,Υγειονομική περίθαλψη, Υπηρεσίες και πολλά άλλα θέματα) αλλά και για τοπικά ζητήματα όπως την μοριοδότηση , μεταφορά προσωπικού ,καθυστερήσεις αποζημιώσεις,  προστασία από την πανδημία, προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη  και πολλά άλλα θέματα.


                    Τα θέματα των Στρατιωτικών στην Βουλή 21 ερωτήσεις και αναφορές κατατέθηκαν στην Βουλή  με συνημμένες τις επιστολές της Ένωσης για όλα τα θέματα των συναδέλφων.


                              Κύρια θέματα που αναδείξαμε το 2022 (πατώντας στους τίτλους δειτε ολοκληρα τα έγγραφα)


Ιανουάριος Νεότερες εξελίξεις στο θέμα Αποστρατείας -Μάχιμης πενταετίας και Συντάξεις συναδέλφων ΕΠΟΠ -Οι απαντήσεις των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εργασίας στην επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου.


                    Δωρεάν έλεγχος με rapid test στους πολίτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις -Με πληρωμή σε μεγάλο αριθμό Στρατιωτικών και χωρίς έλεγχο για 4 μήνες οι οπλίτες θητείας όπως ανέδειξε η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ -ΕΓΓΡΑΦΟ).


Φεβρουάριος  Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την χορήγηση Βοηθήματος Επαγγελματικής Αυτοτέλειας Τέκνων ε.ε. και ε.α Στελεχών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


                         Γιατί πρέπει να σταματήσει άμεσα η κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους Στρατιωτικούς -Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου


                         Κύριο πρόβλημα στους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους οι μεταθέσεις-Άμεση θέσπιση αμετάθετου με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.(Ανακοίνωση  Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


                        5 μήνες για ραντεβού για μαγνητική τομογραφία στο 424 ΓΣΝ-Να επιστρέψουν άμεσα στα στρατιωτικά τους καθήκοντα οι υγειονομικοί .(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


 Μαρτιος   ΑΜΕΣΗ μισθολογική αποκατάσταση συναδέλφων μας Αξιωματικών προέλευσης  ΕΜΘ (Ανακοίνωση  Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


                        Άμεση αποκατάσταση συναδέλφων μας ΑΣΣΥ 1991 καθώς  και 1992 -1993 .(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


                      Συνταξιοδοτικό καθεστώς νεοπροσληφθέντων ΕΠ.ΟΠ-Λύση στο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες συναδέλφους ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου .


Απρίλιος   Η Δικαίωση αγώνων ετών για την αποκατάσταση στην μοριοδότηση των συναδέλφων που υπηρετούν στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου κράτησε 5 ημέρες…(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου .


                  Αυξημένη εμπλοκή Στρατιωτικών σε υπηρεσίες πυρασφάλειας ενώ χρονίζουν τα πραγματικά προβλήματα των Στρατιωτικών ; Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου.


Ετήσια Υγειονομική Εξέταση Στρατιωτικών –Η Υπηρεσία δείχνει την λύση στο χρόνιο αίτημα μας(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου)


Μάϊος           Εφάπαξ Βοηθήματα Στρατιωτικών -ΕΛΟΑΣ .Να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου μας(Επιστολή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου)


                      Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στην Ξάνθη -Τα θέματα που θέσαμε και πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν όλους τους Στρατιωτικούς


Ιούνιος   Με δυναμική παρουσία η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφ.Ηπείρου.


                     Ταυτότητες Στρατιωτικού Προσωπικού -Παραμένει το πρόβλημα παρά τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων ...Νέα επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου.


Ιούλιος         Τα κύρια προβλήματα των Στρατιωτικών ζητούν επιτέλους λύσεις ....Το ΥΠΕΘΑ ακούει ;; (Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


                    Επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία -Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια Rapid τέστ -Όχι στις διακρίσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό(Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


Σεπτέμβριος Δυναμική παρουσία της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου μαζί με χιλιάδες Αστυνομικούς Πυροσβέστες και Λιμενικούς στην Θεσσαλονίκη… Τα κύρια προβλήματα των Στρατιωτικών ζητούν επιτέλους λύσεις ..…Ο αγώνας Συνεχίζεται!


                      Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών από Στρατιωτικούς Ήρθε η ώρα να μπει όριο στην εκτέλεσή τους -Πρόταση της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου-


Οκτώβριος Να υπολογιστεί η υπερωριακή απασχόληση(24ωρες υπηρεσίες-Ασκήσεις) των Στρατιωτικών σαν πραγματική συντάξιμη υπηρεσία-Πρόταση της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου για προσθήκη στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας


                    Σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στην Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών .Την άμεση επέμβαση της Ηγεσίας ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου


                  182 Στρατιωτικοί της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου δείχνουν τον δρόμο για την αποζημίωση της νυχτερινής μας εργασίας.Έγινε η εκδίκαση των αποζημιώσεων ετών 2017-18


Νοέμβριος  Ωράριο Εργασίας Στρατιωτικών και εκτέλεση 24 ωρων υπηρεσιών .Νέα πρόταση -απάντηση στον ΥΕΘΑ της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου


 Δεκέμβριος Άμεση κατάργηση της ΚΥΑ που φέρνει μειώσεις στο βοήθημα των παιδιών μας .Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανήκει σε όλους τους Στρατιωτικούς.(Ανακοίνωση  Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).


Μοριοδότηση Φρουράς Ιωαννίνων Να τελειώσουμε με το θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στους Δήμους Πωγωνίου και Ιωαννίνων  που είναι το κύριο τοπικό θέμα που έχει αναδείξει η Ένωσή μας τα τελευταία 3 χρόνια το οποίο παρά  τις διαβεβαιώσεις ότι επίκειται λύση του, δεν έχει λυθεί και θα είναι η κύρια στόχευση της Ένωσής μας για επίλυση το 2023 .


        Τέλος η Ένωση μας μέσω και της Ομοσπονδίας μας κατάφερε όπως προαναφέραμε να αναδείξει όλα τα κύρια θέματα των Στρατιωτικών αλλά και να προτείνει λύσεις  που στους αποδέκτες μέσω των συνεχών ερωτήσεων στην Βουλή  με επιστολές μας είναι η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία καλείτε επιτέλους να δώσει λύσεις…


Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε …Συνεχίζουμε και το 2023


   Για το Διοικητικό Συμβούλιο


-Ο  Πρόεδρος Θεοδώρου Γεώργιος

Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ)

-Ο- Γεν. Γραμματέας


 Παππάς Βασίλειος Υπολοχαγός(ΑΜΧ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]