Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα......

Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη και ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, όσο «συνεχίζουν» να «σχεδιάζουν» χάρτες επι χαρτών για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, ο αγροτικός κόσμος στο σύνολο του κινδυνεύει με εξαφάνιση, δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για την επισιτιστική επάρκεια της χώρας.

Μια σχεδόν ολόκληρη κοινοβουλευτική θητεία γίνονται καθημερινοί σχολιαστές της καθημερινότητας στα δελτία των 21:00, στα social media και σε «ειδικές ημερίδες»  αφήνοντας  απροστάτευτο  τον πρωτογενή τομέα και  τους ανθρώπους της αγροτικής οικονομίας να οδηγούνται καθημερινά σε οικονομικά αδιέξοδα.

Σχολιάζουν  τις  νομοθετικές ρυθμίσεις του 2016, 2017  χωρίς να παρεμβαίνουν με αλλαγές, αποδεικνύοντας ότι είναι και αυτοί ίδιοι και  μέρος ενός σχεδίου εξαφάνισης του ελληνικού πρωτογενούς τομέα  και παραχώρησης του μεριδίου αγοράς σε λίγους και εκλεκτούς, όπως  των επενδυτικών fund’s που συνεχίζουν να εξαγοράζουν τα πάντα και τους πάντες με την ανοχή και την υποστήριξη της κυβέρνησης και του Κ.Μητσοτάκη.

 Κυβέρνηση,  Περιφερειάρχης  Ηπείρου και  Βουλευτές της ΝΔ, κοροϊδεύουν καθημερινά τους αγρότες και τους  κτηνοτρόφους,  από το καλοκαίρι του 2021 που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση κανένα μέτρο από αυτά -που  εξαγγέλθηκαν τρείς φορές- δεν έχει ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, αφού τα 90εκ.ευρω  ήταν ψίχουλα  ενώ σε πολλές των περιπτώσεων  πολλά από αυτά τα μέτρα δεν έφτασαν ποτέ στους φυσικούς δικαιούχους, όπως η καταβολή των ενισχύσεων για την αγορά ζωοτροφών λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα  στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ανέδειξαν τη μείωση στην παραγωγή γάλακτος, αλλά και στον αριθμό των κτηνοτρόφων το πρώτο 10μηνο του 2022 και οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζονται  δυσοίωνες. 

Επιπροσθέτως, ας λύσουν τα προβλήματα  και τον οικονομικό στραγγαλισμό που προκαλούν  στους εκτροφείς γαλοπούλας και στους ωοπαραραγωγούς πτηνοτρόφους των οποίων η παραγωγή πηγαίνει  στην εκκόλαψη  και αποκλείστηκαν από τις ενισχύσεις, τα προβλήματα του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ που τα στοιχεία από  τις  σφαγές του κλάδου κρεοπαραγωγών πτηνοτροφίας δεν συμπίπτουν με τα πραγματικά στοιχεία, και το πρόβλημα του 11% όσων παραγωγών υπέβαλαν δήλωση ΟΣΔΕ και δεν κατάφεραν να καταθέσουν δήλωση για την ενίσχυση.

Ας σταματήσουν τον εμπαιγμό και το ξεπούλημα της αγροτικής οικονομίας και ας προχωρήσουν στα μέτρα που μπορούν να δώσουν ανάσα στην αγροτική οικογένεια και προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και το ΑΕΠ της χώρας.

Τους καλούμε να σταματήσουν τις  δήθεν τεχνοκρατικές συσκέψεις και να λάβουν άμεσα αποφάσεις  για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, για τη δραματική αύξηση των τιμών καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας, λιπασμάτων και ζωοτροφών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]