Ρεύμα: Απόψε οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια του Φεβρουαρίου – Πού θα κυμανθούν


Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Φεβρουάριο θα ανακοινώσουν απόψε τα μεσάνυχτα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τιμολόγια εκτιμάται πως θα είναι μειωμένα έως και 50% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα και οι τελικές τιμές του ρεύματος των καταναλωτών αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από τα επίπεδα των 0,07 λεπτών με 0,09 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Αυτό έγκειται στην βουτιά της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μηνός Ιανουαρίου αλλά και στην πτώση που έχει σημειώσει το φυσικό αέριο (TTF) στο ολλανδικό χρηματιστήριο.


Σημειώνεται δε, πως το φυσικό αέριο TTF έχει καταγράψει σημαντική πτώση καθώς κινείται  στα επίπεδα των 55 με 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα από τα επίπεδα των 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν τον Δεκέμβριο του 2022. 

Πού θα κυμανθούν τα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου

Μεταξύ των 0,20 και 0,25 λεπτών ανά κιλοβατώρα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμοκατάλογοι ρεύματος των παρόχων για τον Φεβρουάριο. Στα επίπεδα αυτά βρισκόταν η τιμή του ρεύματος την εποχή πριν από την εκδήλωση της ενεργειακής κρίσης. Το κλειδί και τον Φεβρουάριο για τις τελικές τιμές θα είναι το ύψος της κρατικής επιδότησης. Η κυβέρνηση θα διαμορφώσει την επιχορήγηση μία τελική τιμή της τάξεως των 0,14 με 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.


Ρεύμα: Πόσο αυξήθηκε σήμερα η τιμή του στην Ελλάδα

“Εκτοξεύθηκε” σήμερα η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μετά το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε χθες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της https://euenergy.live/,  η μέση τιμή του ρεύματος στη χώρα μας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας σημείωσε μια αύξηση της τάξεως του 118% και ανήλθε στα 127,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Παρόλα αυτά η μέση τιμή διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα τον Ιανουάριο.


Υπενθυμίζεται πως η μέση τιμή ρεύματος υποχώρησε στα 58,44 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας από 204,40 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν στις 16 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι προμηθευτές ρεύματος δεν θα λάβουν υπόψη τους τα δεδομένα λίγων ημερών για να διαμορφώσουν τις χρεώσεις τους, αλλά ολόκληρου του μήνα. Μέχρι τώρα ο Ιανουάριος κινείται σε πτωτικά επίπεδα  έναντι του Δεκεμβρίου. Η μεγάλη κατρακύλα των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας οφείλεται και στην αυξημένη συμμετοχή των φθηνών ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα που υπερβαίνει  το 54%.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]