ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΛΑ.ΣΥ Περιφέρειας Ηπείρου για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων

Με το…δεξί μπήκε στο 2023 η Περιφερειακή Αρχή ανακοινώνοντας το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων ! 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση μιας γραμμής σε ένα δελτίο τύπου άσχετο με τα ΚΤΕΟ και χωρίς την προβλεπόμενη απόφαση αναστολής, η Περιφερειακή Αρχή ανακοίνωσε το κλείσιμο του ΚΤΕΟ Ιωάννινων.

Οφείλουμε καταρχάς να σημειώσουμε ότι όση αυτοκριτική και να κάνει ο Περιφερειάρχης για τα λάθη του, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι μετά από τόσες θητείες, «ξέχασε» να βγάλει απόφαση αναστολής κι έβγαλε μόνο ανακοίνωση.  

Ως προς την δικαιολογία ότι τα έσοδα των ΚΤΕΟ πηγαίνουν στο κράτος σε αντίθεση με τα λειτουργικά που βαραίνουν τις περιφέρειες που εκφράστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο : Ο Περιφερειάρχης και στέλεχος της ΝΔ, εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Ένωσης Περιφερειών ως Β’ Αντιπρόεδρος με τη ΝΔ, έχει την πρόσβαση να απαιτήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ, τα έσοδα των ΚΤΕΟ να πηγαίνουν στην Περιφέρεια αλλιώς η αρμοδιότητα των ΚΤΕΟ να μεταφερθεί στο κράτος. Επέλεξε να μην κάνει κανένα από τα δύο, και να κλείσει το ΚΤΕΟ. 

Βεβαίως όταν πρόκειται για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην οποία η περιφέρεια επιβαρύνονταν με εκατομμύρια επειδή οι δήμοι αδυνατούσαν να πληρώσουν στο εργοστάσιο, τότε η αρμοδιότητα αφαιρέθηκε «πραξικοπηματικά» όπως είχε αναφέρει ο κ. Περιφερειάρχης παραπονούμενος για το γεγονός ότι έμενε πλέον έξω από το χορό εκατομμυρίων της διαχείρισης απορριμμάτων. Αντίθετα όταν πρόκειται για τα λειτουργικά του ΚΤΕΟ Ιωαννίνων, τότε η περιφέρεια το κλείνει και μάλιστα με δελτίο τύπου! 

Στην ουσία όμως του θέματος, η δήλωση «η αγορά έχει γεμίσει ΚΤΕΟ, το κλείνω» όπως την εξέφρασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι από τις πιο ωμές παραδοχές για την αντίληψη που έχει για τις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι η λογική που λέει ότι αν μπορεί να βγάλει κάποιος ιδιώτης κέρδος, τότε κλείνουμε τη δημόσια υπηρεσία κι άσε το λαό να …κουρεύεται με την αισχροκέρδεια σε βάρος του. Αυτό πληρώσαμε με το κλείσιμο των δομών υγείας στην πανδημία, αυτό πληρώνουμε σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια που ιδιωτικοποιούνται. 

Και αυτή η δήλωση όμως κρύβει την άλλη  μισή πραγματικότητα: το κλείσιμο των δημοσίων δομών γίνεται για να μην ξεφύγει ούτε δεκάρα από τα κέρδη των ιδιωτών του εκάστοτε κλάδου, να μην πάει ούτε ένα μέρος στο κράτος. 

Στην περίπτωση μάλιστα των ΚΤΕΟ, πρόκειται για μια υπηρεσία που δεν θα έπρεπε ούτως ή άλλως να αποφέρει κέρδος γιατί αφορά στην οδική ασφάλεια!  

Οι δικαιολογίες ότι οι εργαζόμενοι πήραν σύνταξη, σκοντάφτει στην πραγματικότητα αφού υπάρχουν αναρτημένες στο διαύγεια μετακινήσεις υπαλλήλων του τμήματος ΚΤΕΟ Ιωαννίνων σε άλλα τμήματα. 

Δεν αμφισβητούμε ότι θα υπάρχουν και υπάλληλοι που πήραν σύνταξη, αλλά η Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε καμία ενέργεια για να προσλάβει καινούριους πριν τις συνταξιοδοτήσεις. Άφησε το ΚΤΕΟ να κλείσει, αφού «η αγορά γέμισε ΚΤΕΟ» 

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ! Ούτε να διανοηθεί η Περιφερειακή Αρχή σχέδια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων. Είναι υποδομές που τις έχει πληρώσει ο λαός και οφείλουν να αξιοποιηθούν προς όφελός του και όχι προς όφελος κάποιων ιδιωτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]