Εγκατάλειψη και διωγμός των μονίμων κατοίκων της οδού Φιλελλήνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών

 


ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 

ΠΡΟΣ: Α. ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 

Β. ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΜΜΕ) 

Α. ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ 

( Εγκατάλειψη και διωγμός των μονίμων κατοίκων της οδού Φιλελλήνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών). 

1. Το οικονομικά δυσβάστακτο, ηθικά ανίερο, κοινωνικά πολωτικό και «ανθρωποφάγο», νομικά ανυπόστατο και......., από κάθε άποψη, οδυνηρό και ψυχοφθόρο πρόβλημα των μονίμων – και όχι μόνον- κατοίκων της οδού Φιλελλήνων, είναι πλέον γνωστό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, αφού τα κακά νέα διαδίδονται αμέσως και η παρουσία της Τροχαίας και της δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί καθημερινή υπόθεση της γειτονιάς μας. 

2. Αν, λοιπόν, υπήρχε οργανωμένο κράτος και εάν οι – κατανεμημένες σε δέκα και πλέον κτίρια – πολυάριθμες υπηρεσίες του Δήμου μας ενδιαφέρονταν για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα είχαν παρέμβει άμεσα προς λύση των οξύτατων προβλημάτων μας, τα οποία ευθύς αμέσως παραθέτουμε. Αλλά........Αλλά.........Αλλά...... 

3. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες «δικαιολογημένα» αδιαφορούν για τους κατοίκους της εν λόγω οδού αφού: α) οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους είναι ανύπαρκτες και το κόστος μηδενικό. (Για παράδειγμα : επί 40 και πλέον χρόνια που κατοικώ στη συγκεκριμένη οδό- είμαι ένας εκ των καταγγελόντων, ονόματι Γάλλος Θεόδωρος- ουδέποτε αντιλήφθηκα την παρουσία των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου). 

β) Η Φιλελλήνων είναι η κερδοφορεστέρα οδός, αφού αποφέρει καθημερινά στα Δημοτικά Ταμεία εκατοντάδες ευρώ από βεβαιωθείσες παραβάσεις παράνομης στάθμευσης. 

Β. ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 

Επί της οδού Φιλελλήνων και Σπύρου Λάμπρου ( προ 40/ετίας ) έγινε τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης, κατά τους ζυγούς μήνες από τη δεξιά λωρίδα και κατά τους μονούς από την αριστερή. 

1. Από το χρόνο τοποθέτησης των πινακίδων (1980) και έως το Σεπτέμβριο του 2021 η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης ήταν χαλαρή. Τα οχήματα στάθμευαν και από τις δύο λωρίδες στάθμευσης χωρίς διαμαρτυρίες, εντάσεις, καταγγελίες και κλήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για βεβαίωση παραβάσεων λόγω παράνομης στάθμευσης. 

2. Ως κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων καταγράφεται ότι: το πρόβλημά μας εμφανίζεται από την περίοδο των εορτών του 2021 και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενοικιαζόμενης πολυκατοικίας με αριθμό 4. « ΤΖΕΣ». 

Τα συμπεράσματα δικά σας......... 

Έκτοτε η καθημερινότητά μας, στην άλλοτε ήσυχη προσφυγική γειτονιά μας έγινε εφιαλτική, αφού: 

Είναι καθημερινό φαινόμενο η κλήση της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για βεβαίωση παραβάσεων λόγω παράνομης στάθμευσης. 

Η φιλία και ο αλληλοσεβασμός, μεταξύ των μονίμων κατοίκων, έχουν κλονιστεί και τη θέση τους έχουν καταλάβει η καχυποψία, οι αντεγκλήσεις και οι διαπληκτισμοί. 

Τραγική δε είναι η κατάσταση των μονίμων κατοίκων που δε διαθέτουν πάρκιγκ. Το οικονομικό κόστος από τις συνεχόμενες βεβαιώσεις παραβάσεων είναι δυσβάστακτο. 

Η επιστροφή μας στα σπίτια συνοδεύεται από προσευχή για ανεύρεση θέσης στάθμευσης. Όταν αυτό δε συμβαίνει την προσευχή ακολουθεί « Περιφορά Επιταφίου». 

« Πάει το εικοσάρικο σήμερα» λέμε σε περίπτωση παράνομης στάθμευσης. 

Γ. ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 

1. Εξ όσων αναφέραμε- και από την ακολουθούσα επιχειρηματολογία μας – θεωρούμε εφικτή και αναγκαία την αφαίρεση των πινακίδων στάθμευσης. Θα αποδεχτούμε βεβαίως και την όποια άλλη λύση κριθεί απαραίτητη από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, η οποία όμως θα θέτει τέλος στις περιπέτειές μας. 

2. Προτείνουμε επίσης την τοποθέτηση κώνου στη συμβολή Φιλελλήνων και Δεξαμενής διότι: η στάθμευση εκεί δύο οχημάτων δυσχεραίνει την υποχρεωτική προς αριστερά έξοδο των οχημάτων με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων και επικίνδυνων καταστάσεων. 

Δ. ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ 

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 

1. Στο επιχείρημα ότι: είναι αναγκαία η ύπαρξη των απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης διότι σε περίπτωση ανάγκης καθίσταται αδύνατη η διέλευση ασθενοφόρων ή οχημάτων πυροσβεστικής, απαντούμε: * επανειλημμένα έχουν διέλθει ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα χωρίς κανένα πρόβλημα παρά μόνο στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Δεξαμενής, όπως προαναφέραμε. ( Απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς Ε.Κ.Α.Β Πυροσβεστική προς επιβεβαίωση). 

2. Στην απαίτηση κάποιων ιδιοκτητών και κατοίκων πολυκατοικιών για ισχύ εφαρμογής του μέτρου των πινακίδων απαντάμε: α) όταν τοποθετήθηκαν οι πινακίδες στη Φιλελλήνων υπήρχαν μόνο διώροφα προσφυγικά σπιτάκια. Σήμερα τη θέση αυτών – εκτός ολίγων – έχουν 

καταλάβει πολυώροφες πολυκατοικίες με θέσεις πάρκινγκ για τους κατοίκους τους. * Εις ουδεμία των πολυκατοικιών δυσχεραίνεται η είσοδος – έξοδος των οχημάτων από τη διπλή στάθμευση. Συνεπώς όσοι αντιδρούν στην αφαίρεση πινακίδων επιζητούν απλώς την άνετη είσοδο- έξοδο στα πάρκινγκ τους. * Παρατηρείται δε και το θλιβερό φαινόμενο μερικών κατοίκων των πολυκατοικιών να σταθμεύουν στη Φιλελλήνων ( δικαίως νομικά, αδίκως ηθικά) αδιαφορώντας για την προβληματική κατάσταση των μονίμων κατοίκων και των μη εχόντων πάρκινγκ. β. και κάτι τελευταίο: Όταν έγινε η τοποθέτηση των πινακίδων, τα αυτοκίνητα σε ολόκληρη την πόλη ήταν αριθμητικά όσα τώρα μόνο στη Φιλελλήνων και στις γύρω πολυκατοικίες, που σταθμεύουν σε αυτή. Με το ισχύον καθεστώς και κατά τους μονούς μήνες, που απαγορεύεται η στάθμευση από αριστερά διατίθενται μόνο 8-9 θέσεις στάθμευσης από δεξιά. Ποιος θα πρωτοσταθμεύσει.......... 

!!! 

Για τους λόγους που εκθέσαμε παρακαλούμε να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημά μας, γιατί Γιάννενα δεν είναι μόνον η παλιά πόλη, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και οι ιδιοκτησίες των αρχόντων της πόλης, αλλά και οι εγκαταλελειμμένοι παράδρομοί της. Τέλος παρακαλούμε να δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες εντολή αναστολής βεβαίωσης παράνομης στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων έως την οριστική λύση του προβλήματός μας. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων 

Προκαταβολικά σας ευχαριστούμε 

Ακολουθούν οι υπογραφές των μονίμων κατοίκων της ανωτέρω οδού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]