ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θωμάς Μπέγκας-Απών ο δήμος Ιωαννιτών από τη διαβούλευση για την Παμβώτιδα




Στο ζήτημα της εν εξελίξει διαβούλευσης για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη για το Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε η διαβούλευση αυτή αφορά ένα μείζον και κρίσιμο ζήτημα της περιοχής και λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

«Σήμερα ο μήνας έχει 18. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν ακούγεται ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το βασικό ερώτημα είναι αν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών σκοπεύει να συμμετάσχει καταθέτοντας απόψεις στη διαδικασία. Εάν έχει σκοπό να το πράξει, θα θέλαμε να γνωρίζουμε με ποια μέθοδο θα συγκροτήσει τις απόψεις της», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Το ερώτημα αυτό τίθεται θυμίζοντας ότι, κατά την διαβούλευση που διεξήχθη το 2019 για το ίδιο ζήτημα, η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» κατέθεσε τις απόψεις του Δήμου μετά από συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο προσκλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, μεμονωμένοι πολίτες και συλλογικότητες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

«Πιστεύοντας, ότι η ορθή μεθοδολογία για να κατατεθούν οι απόψεις του Δήμου Ιωαννιτών στη διαβούλευση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω, στον χρόνο τον οποίο συζητούμε, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο η σημερινή Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει μία τέτοια διαδικασία στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που απομένουν.

Η δική μας παράταξη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κρίσιμη αυτή διαδικασία και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Καταθέτουμε την βασική θέση της παράταξής μας επί του θέματος, ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών, ανεξαρτήτως που κατοικούν στα όριά του, διασυνδέονται, επηρεάζουν και επηρεάζονται από το Λιμναίο Σύστημα της Παμβώτιδας. 

Άρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αντίκτυπος από την δραστηριότητα καθενός από εμάς, επιδρά θετικά ή αρνητικά στη βιωσιμότητα της Λίμνης Παμβώτιδας, η οποία είναι το βασικό οικοσύστημα του Δήμου μας που διαμορφώνει τη ζωή μας και την ζωή των μελλοντικών γενιών», τόνισε ο κ. Μπέγκας και κατέληξε:

«Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, ότι την περίοδο αυτή ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση κενού εξουσίας. Η παράταξή μας δηλώνει παρούσα για να εγγυηθούμε και να συνεισφέρουμε στην ομαλή λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με σύνεση και συναίνεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]