Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει συμπλήρωμα του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα»

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει συμπλήρωμα του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα»


Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»


Για τη δήλωση του κ. Συρίγου: Ο κ. Συρίγος έθεσε ένα θέμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας. Στα εθνικά ζητήματα πρέπει να τηρούμε μια ενιαία στάση. Η Κυβέρνηση ζητάει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο στα εθνικά ζητήματα, αλλά επιτρέπει στον κ. Συρίγο και να λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρει η Τουρκία F16. Εφόσον ο κ. Συρίγος δεν αναφέρει πως ήταν μια λανθασμένη δήλωση, πιθανόν ο κ. Συρίγος προετοιμάζει το έδαφος για κάτι τέτοιο και μειώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας. To ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τηρεί μια πατριωτική στάση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουμε ψηφίσει όλες τις μεγάλες συμφωνίες που αφορούν τα εθνικά ζητήματα. Έχουμε ψηφίσει και την ελληνογαλλική και την ελληνοαμερικανική συμφωνία.


Για τις εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην πολιτική ζωή της χώρας δεν θα είναι συμπλήρωμα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Εμείς θα θέσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα. Ας δούμε μερικές από τις προτάσεις μας. Θέλουμε να καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου που διέλυσε τον κόσμο με την προσωπική διαφορά. Θέλουμε να καταργήσουμε το άρθρο που αφορά τη διάλυση της δωρεάν δημόσιας υγείας. Να δημιουργήσουμε πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών για τα νέα ζευγάρια. Να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.


Έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές τις οποίες θα θέσουμε στο δημόσιο διάλογο. Αν δεν συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές ας τα βρουν μεταξύ τους τα δύο κόμματα. Εμείς δεν καίμε την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε σταθερότητα. Να γίνει Κυβέρνηση και να μη χρειαστεί να πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Ο κ. Μητσοτάκης αν δεν έχει αυτοδυναμία την πρώτη Κυριακή θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας, λέει ότι δεν θα κάνει Κυβέρνηση ηττημένων παρόλο που ψήφισε την απλή αναλογική.


Εμείς λέμε «ναι» σε Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Εφαρμογή του σοσιαλδημοκρατικού μας προγράμματος και τέλος δεν θα κάνουμε Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα από την πίσω πόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]