Σε έξι μικρά χωριά των Ιωαννίνων έκοψε βασιλόπιτες ο Γιώργος Αμυράς

 

Δίπλα στους κατοίκους έξι μικρών χωριών του νομού Ιωαννίνων βρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ., Γιώργος Αμυράς για να ανταλλάξει ευχές κόβοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα και να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν:


● Στο Εκκλησοχώρι Ζίτσας, με τους 30 κατοίκους και τόπο καταγωγής του, στο καφενείο «Χοροστάσι» και στον ξενώνα του χωριού «Το Παλαιό Σχολείο».


● Στο χωριό Αγία Βαρβάρα Κονίτσης, με μοναδική κάτοικο  την 93χρονη κα Μαριάνθη, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας, Νίκου Εξάρχου.● Στα Πλαίσια, με τους 42 κατοίκους, στην κεντρική πλατεία του χωριού στο καφενείο «Ο Πλάτανος», παρουσία του Αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ηπείρου,  Χάρη Λαζάνη.


● Στη Νέα Μουσιωτίτσα, στο καφενείο «Τα τρία αδέρφια» δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων, παρουσία του Δημάρχου Δωδώνης, Χρήστου Ντακαλέτση.● Στη Χρυσοβίτσα, το περίφημο κεφαλοχώρι του Μετσόβου, στο καφενείο «Γιώτης Βασίλειος», παρουσία των Αντιδημάρχων, Πασχάλη Τσιρώνη και Γιάννη Μπούμπα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Τζίμα. 


● Στη Βίτσα, το χωριό των 45 κατοίκων, στο καφενείο «Ο Τζαμπούνης», παρουσία του Δημάρχου Ζαγορίου, Γιώργου Σουκουβέλου και του Προέδρου της Κοινότητας, Στάθη Βασδέκη. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ., Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Όσες φορές κι αν βρεθώ στα υπέροχα μικρά χωριά του τόπου μας, θαυμάζω τη δύναμη των ανθρώπων που τα κρατούν ζωντανά. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα αυτά τα χωριά για να ξεκινήσω τη νέα χρονιά κόβοντας μαζί τους την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η Ελλάδα αλλάζει, κανείς δεν μένει πίσω». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]