ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κοινό των Ηπειρωτών:Η Περιφέρεια κλείνει τα δημόσια ΚΤΕΟ στην Ήπειρο

 


Στην Ήπειρο τα δημόσια ΚΤΕΟ κλείνουν ένα ένα.

Αυτή είναι η πολιτική της περιφερειακής αρχής. 

Έκλεισε εδώ και χρόνια το ΚΤΕΟ Πρέβεζας και στη θέση του - στα 200 μέτρα απόσταση – κατασκευάστηκαν και λειτουργούν τα δυο ιδιωτικά.

Στην Άρτα το ίδιο. Κλειστό το δημόσιο για να λειτουργήσουν δυο ιδιωτικά.

Από την αρχή του χρόνου ο περιφερειάρχης πρακτικά ανακοίνωσε το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ Ιωαννίνων, που βρίσκεται στη Μπάφρα, με το αιτιολογικό ότι «έχει γεμίσει η αγορά με ιδιωτικά ΚΤΕΟ».

Η ίδια τύχη προδιαγράφεται για το δημόσιο ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας που υπολειτουργεί με δυο άτομα προσωπικό. 


Ο κ. Καχριμάνης το αποφάσισε και το δήλωσε «τέλειωσαν τα ΚΤΕΟ για μένα στο δημόσιο».

Κι αν, κατ’ αυτόν, έτσι πρέπει να γίνει δεν έπρεπε να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Να γίνει ένας απολογισμός από συγκροτήσεως της περιφέρειας και της δικής του ανάληψης της ευθύνης λειτουργείας των πρώην νομαρχιακών ΚΤΕΟ.

Δημοκρατικοί κανόνες επιβάλλουν να το κάνει έστω και τώρα κι ας μην το συνηθίζει.

Με την ιδιωτικοποίηση των ΚΤΕΟ αφαιρείται μια αποκεντρωμένη αρμοδιότητα. Κλείνει μια υπηρεσία η οποία είχε έσοδα και την οποία ούτε η «τρόϊκα» δεν σκέφτηκε να ακουμπήσει. Μια υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως ρυθμιστής της αγοράς, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια ασφάλεια. Με το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ χάνεται πολύτιμη γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε με δαπάνες του δημοσίου. Η απάντηση ότι  «το κράτος εξακολουθεί να εισπράττει, σύμφωνα με το νόμο» δεν καλύπτει τις παραπάνω παραμέτρους. Εκτός και αν αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας την οποία υλοποιεί η περιφερειακή αρχή στην Ήπειρο.


Η θέση μας είναι ότι το  κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ έχει να κάνει με την απουσία ενδιαφέροντος της περιφερειακής αρχής και την άσκηση πολιτικής υπέρ του δημοσίου, επειδή δεν πιστεύει σε ένα παραγωγικό δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση ο απολογισμός επιβάλλεται να γίνει και δημόσια να εξηγηθεί τι θα γίνει με τον μηχανολογικό εξοπλισμό των ΚΤΕΟ, τις εγκαταλειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, τι γίνεται με το προσωπικό και όλα όσα θα ακολουθήσουν από αυτή την πολιτική επιλογή.

Επιθεωρήσαμε τις εγκαταστάσεις σε Πρέβεζα, Άρτα & Γιάννενα και η κατάσταση είναι απογοητευτική. 

Θέσαμε το θέμα και περιμένουμε απαντήσεις. Όλοι κρινόμαστε.


9-01-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]