Εκπαίδευση πυροσβεστών για πυρκαγιά σε κλειστούς χώρους [βίντεο]


Μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δεκαπέντε (15) στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετείχαν σε πρόγραμμα, για εκπαιδευτές εκπαίδευσης, «Συμπεριφοράς πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους (CFBT)».


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Fire Service College) στο Moreton in Marsh του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεντρωνόταν κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο υποψήφιος εκπαιδευτής προσεγγίζει τις διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης στους συναδέλφους του. 


Η εκπαίδευση περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση των πυροσβεστών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους όπου τοποθετούνταν εστίες πυρκαγιάς και προοδευτικά κλιμακώνονταν στα επίπεδα δυσκολίας, με σκοπό την παρατήρηση των σταδίων εξέλιξης της πυρκαγιάς στον εκάστοτε χώρο και τον τρόπο με τον οποίο οι συνθήκες κατάσβεσής της βελτιώνονται σταδιακά.


Στόχος της εκπαίδευσης, ήταν η εκμάθηση κατάλληλων διαδικασιών εισόδου σε πυρκαγιές κλειστών χώρων, η διαχείριση των αερίων της καύσης χρησιμοποιώντας τις ανάλογες τεχνικές ψύξης και η μέγιστη αξιοποίηση της κάμερας θερμικής απεικόνισης για τον εντοπισμό της εστίας της πυρκαγιάς σε χώρο με χαμηλή ορατότητα.


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και υλοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]