«Αγκάθι» για τον οικογενειακό προϋπολογισμό οι αυξήσεις στην ενέργεια-Σε 3 χρόνια η επιστροφή στις τιμές προ κρίσης

 


Αυξήσεις σημειώνονται στον τομέα της ενέργειας με μόνη εξαίρεση το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο δικηγόρος, Ορέστης Ομράν, ειδικός σε θέματα ενέργειας μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τις αυξημένες τιμές στο κομμάτι της ενέργειας που ταλαιπωρούν τα ελληνικά νοικοκυριά.


Ερωτώμενος για το πότε εκτιμά πως θα επιστρέψουμε στις  τιμές προ κρίσης απάντησε: «Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, η ενεργειακή κρίση είναι εδώ…νομίζω θα επιστρέψουμε όταν καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα γίνει σε 2-3 χρόνια».


Ο κ. Ομράν επισήμανε πως ναι μεν υπάρχουν αυξήσεις συγκριτικά με την περσινή περίοδο, ωστόσο είναι συγκρατημένες και λόγω των αποθεμάτων στις αποθήκες και λόγω του καλού καιρού.


«Τα δεδομένα δείχνουν μία σχετική σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, οπότε όποιος βάλει τώρα επωφελείται, γιατί δεν προβλέπεται μία άμεση αύξηση. Το φυσικό αέριο είναι σε πτώση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, οπότε μαζί με το πετρέλαιο είναι καλές επιλογές  για αυτή τη στιγμή που μιλάμε» σημείωσε ο ίδιος.


«Υπάρχει μία συζήτηση να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των επιδοτήσεων, να υπάρξει δηλαδή μία σύνδεση με τη μείωση της κατανάλωσης. Αυτή τη στιγμή οι επιδοτήσεις είναι οριζόντιες στη χώρα μας, αλλά υπάρχουν κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Ολλανδία, οι οποίες λένε πως μέχρι ένα σημείο κατανάλωσης επιτρέπεται η επιδότηση» εξήγησε ο δικηγόρος, αναφορικά με τις κρατικές επιδοτήσεις.


Την ίδια ώρα, ο κ. Ομράν δήλωσε πως είναι περισσότερο ανήσυχος για τον επόμενο χειμώνα και όχι για αυτόν που διανύουμε, καθώς τώρα υπάρχουν αποθέματα και μεγάλες επιδοτήσεις.


«Το θέμα είναι πως τον επόμενο χειμώνα οι αποθήκες δεν θα είναι τόσο γεμάτες, όσο είναι τώρα και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη πρόβλεψη για το τι θα γίνει» κατέληξε.

 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]