LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η "Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα "για τον προϋπολογισμό έτους 2023 του Δήμου Ιωαννιτών

 


Ο προϋπολογισμός του 2023 είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στους περιορισμούς που έχουν  επιβάλλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων. Είναι ένας προϋπολογισμός  πλασματικός, καθώς διαχρονικά υλοποιείται ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό του προϋπολογισμού. 

Ένας προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.  

Μελετώντας και αυτόν τον προϋπολογισμό, διαπιστώνουμε ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ)  παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, διατηρείτε η υποχρέωση των Δήμων να συγκεντρώνουν τα  διαθέσιμα πλεονάσματα στον ενιαίο λογαριασμό θησαυροφυλακίου (προς αφαίμαξη από τους  δανειστές, όταν το αποφασίσουν) και γενικά έρχεται ο προϋπολογισμός να καθιερώσει την πολιτική - 

οικονομική κατάσταση που ζούμε.  

Η Δημοτική αρχή έχει την αγωνία του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, ακολουθώντας την κυρίαρχη  αντίληψη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει καμία αγωνία για την ικανοποίηση βασικών κοινωνικών  αναγκών. Οι κοινωνικές ανάγκες είναι αντιστρόφως ανάλογες από την οικονομική κατάσταση του  Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ένας προϋπολογισμός στήριξης ενός προγράμματος επέκτασης  των δομών πρόνοιας, δημιουργίας νέων σχολικών κτιρίων, ουσιαστικής στήριξης των ανέργων, των  αστέγων, των προσφύγων και μεταναστών, επέκτασης των ελεύθερων χώρων και δημιουργίας νέων  παιδικών χαρών. Ένας προϋπολογισμός που θα μεριμνά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Αυτά όμως για να συμβούν, θα πρέπει ο ίδιος ο προϋπολογισμός να αποτελεί διαδικασία σύγκρουσης και ανατροπή της κοινωνικής πραγματικότητας. 

Τα Γιάννενα είναι μια πόλη κερδοφόρα για τους λίγους και μια πόλη εχθρική για την πλειοψηφία των  πολιτών. 

Δεν μπορούμε να αποδειχθούμε την λογική χρηματοδότησης των αναγκών μας με βάση μόνο εάν  υπάρχουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα για να τις χρηματοδοτήσουν. 

Δεν μπορούμε να αποδειχθούμε την λογική της ανταποδοτικότητας που καταλήγει σε μια λογική  φορομπηχτικής πολιτικής από την πλευρά του Δήμου (υπέρογκα δημοτικά τέλη κλπ.). 

Με βάση τα παραπάνω, θα καταψηφίσω τον προϋπολογισμό του 2023, διότι ένας τέτοιος  προϋπολογισμός δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα των εργαζόμενων, των ανέργων, της  νεολαίας, της πλειοψηφίας των συνδημοτών που ζουν στην πόλη μας. 

Χρήστος Πατσούρας 

Δημοτικός Σύμβουλος, 

επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]