ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μια ιστορική πρόκριση πέτυχε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

 


Μια ιστορική πρόκριση πέτυχε το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, με τη νίκη του επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, νίκη που του εξασφάλισε μια θέση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Οι παίκτριες του Τζον Μαργαρίτη μπήκαν από την αρχή του αγώνα, προσηλωμένες στον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση, και κατάφεραν σχετικά νωρίς, να περιορίσουν τα επιθετικά ατού της Δάφνης Αγ. Δημητρίου, κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 25-16.


Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι Γιαννιώτισσες και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου εκμεταλλευόμενες εκτός από την καλή άμυνά τους και την ευστοχία στο επιθετικό κομμάτι, κυρίως με τις Briggs και Σαρηγιαννίδου, πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 24 πόντων (47-23).


Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 από τη Δάφνη, όμως ο ΠΑΣ WBC, είχε απαντήσεις στο παρκέ, με τις γηπεδούχες να κυριαρχούν πλήρως και την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 64-40.


Η ομάδα του Τζον Μαργαρίτη συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον προπονητή του ΠΑΣ, να δίνει χρόνο συμμετοχής στις Gobejishvili, Στεργίου και στη νεαρή Κουτσάφτη.


Λίγα λεπτά μετά ο ΠΑΣ πήρε μια ιστορική πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το τελικό σκορ 81-51 να φέρνει ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτριών με τους φιλάθλους της ομάδας, πανηγυρισμοί που συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια του Νέου Κλειστού.


Η Ewodo έκανε σπουδαία δουλειά με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου συνέχισε το σερί καλών εμφανίσεων έχοντας 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, 14 πόντους πρόσθεσε η Briggs έχοντας και 7 ασίστ, ενώ εξαιρετική δουλειά έκαναν Μαρίνη και Καλαμπάκου, με την πρώτη να έχει 8 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ και τη δεύτερη να πετυχαίνει 8 πόντους, να μοιράζει 8 ασίστ και να μαζεύει και 5 ριμπάουντ.


Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-23, 64-40, 81-51.


ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Μαργαρίτης): Briggs 14 (2τρ, 6ρ,7ασ, 2κλ), Κουτσάφτη, Σαρηγιαννίδου 19 (3τρ, 7ρ), Μαρίνη  8 (6ρ, 9ασ, 2κλ), Στεργίου 2, Καλαμπάκου 8 (2τρ, 5ρ, 8ασ), Effa 6, Gobejishvili, Ewodo 24 (2τρ, 10ρ, 2ασ, 2 κλ),


Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς): Καραλη 7, Πανούση, Παγώνη 5 (1τρ), Wells 18 (3τρ), Σαλιαι 5 (1τρ), Τερκεσίδου, Morris 13, Γκριτζά 3 (1τρ),


Αμέσως μετά το ματς ο κόουτς Μαργαρίτης δήλωσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα μία ομάδα που δεν ήρθε πλήρης, όμως ανεξάρτητα από αυτό σημασία έχει πάντα να παίζεις καλά με συγκέντρωση, σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση απέναντι σε κάθε ομάδα. Παίξαμε σκληρά και κερδίσαμε. Αυτή η νίκη άξιζε στην ομάδα, αλλά επίσης αξίζει και στην πόλη. Είναι ιστορική η νίκη και η πρόκριση στο φάιναλ φορ κάτι που δε γίνεται κάθε μέρα. Σε ενάμιση μήνα από σήμερα στο φάιναλ φορ θα είναι αλλιώς τα πράγματα και θα δούμε τι θα κάνουμε τότε.


Είναι αλήθεια, ότι εδώ και πολύ καιρό είχαμε “σημαδέψει” αυτό το παιχνίδι, γιατί ξέραμε τι σημαίνει για την ομάδα και την πόλη των Ιωαννίνων. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βελτιωθούμε, να κερδίζουμε περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα για να παραμείνουμε στην κατηγορία, γιατί ο στόχος μας είναι η παραμονή στην Α1».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]