ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Νέος “οδηγός” της ΡΑΕ και των Ενώσεων Καταναλωτών για την εξοικονόμηση ενέργειας- Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε

 


Η ΡΑΕ σε συνεργασία με  Ενώσεις Καταναλωτών υλοποιεί Εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας  προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους.

Αναλυτικά, η ΡΑΕ και οι Ενώσεις Καταναλωτών  αναφέρουν παρακάτω απλούς τρόπους για να εξοικονομήσουν οι πολίτες ενέργεια και χρήματα:


Ρυθμίζουν θερμοστάτη στους 20 βαθμούς Κελσίου τον θερμοστάτη τον χειμώνα και στους 26 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα,

Δεν αφήνουν την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή .Ρυθμίζουν την ψύξη στους 7 βαθμούς Κελσίου και την κατάψυξη στους -18 βαθμούς κελσίου.

Τοποθετούν το σκεύος σωστά στην εστία. Σβήνουν τον φούρνο 10 λεπτά  πριν μαγειρευτεί το φαγητό,

Δεν ξεχνούν τον θερμοσίφωνα ανοιχτό,

Πλένουν στους 30 βαθμούς Κελσίου  με γεμάτο πλυντήριο στο οικονομικό πρόγραμμα.

Σβήνουν τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν

Χρησιμοποιούν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Σβήνουν φώτα  όταν φεύγουν από τον χώρο

Ακολουθώντας τις συμβουλές  μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 30% ενέργεια και χρήματα


Ενέργεια: Πώς μπορούν οι καταναλωτές να υπολογίσουν μόνοι τους τις κιλοβατώρες

Μέσω της ειδικής  ιστοσελίδας  (ElectricityCostCalculator.gr) οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους. Συγκεκριμένα:


Οι καταναλωτές διαλέγουν τις οικιακές συσκευές που διαθέτουν με ένα κλικ, εισάγουν τον χρόνο χρήσης κάθε συσκευής και επιλέγουν την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει ο Προμηθευτής τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπολογίσουν ένα ενδεικτικό ημερήσιο και μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.


Για διευκόλυνση του καταναλωτή, έχουν ήδη προεπιλεγεί τυπικές συσκευές που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό, ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης, διάρκεια χρήσης, καθώς και η μέση τιμής Προμήθειας (μετά την κρατική επιδότηση) του τρέχοντος μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια κάθε Προμηθευτή όπως αυτά ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ https://www.rae.gr/times-kai-xreoseis/


Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας της ΡΑΕ και των Ενώσεων Καταναλωτών είναι η ενημέρωση και στήριξη των καταναλωτών, όπως και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]