ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!!LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Meteo:Η εξέλιξη του καιρού κατά το υπόλοιπο της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022

 


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 10/12 προς Κυριακή 11/12 ενώ επικράτησαν ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι. Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 περίπου το πρωί της Κυριακής 11/12 ενώ στον Πίνακα 2 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως την ίδια ώρα.

 Πίνακας 1. Οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 περίπου της Κυριακής 11/12

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Κυριακής 11/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπου τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Αιγαίο και τις παράκτιες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά στα δυτικά και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Το επίπεδο επικινδυνότητας του επεισοδίου βροχόπτωσης για την Κυριακή 11/12 παραμένει ίσο με 4, σε συμφωνία με την αρχική εκτίμηση.

Σε ότι αφορά τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα: Στην Αττική οι βροχές που ήδη εκδηλώνονται αναμένεται να συνεχιστούν έως τις απογευματινές ώρες. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Στον Χάρτη 1 απεικονίζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Κυριακή 11/12 και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας. 

Χάρτης 1. Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Κυριακή 11/12 και οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας 
Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και κατά τόπους τα 8 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς έως ίδιας έντασης. Στον χάρτη 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Κυριακή 11/12 αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή τους.
Χάρτης 2. Οι περιοχές όπου ο άνεμος την Κυριακή 11/12 αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]