Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Πόσο κοστίζει μία ζωή; Mισό μπιτόνι καύσιμα, τόσο ακριβά, τόσο φτηνά!!!



Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ένας 16χρονος παλεύει για τη ζωή του επειδή οι δυνάμεις καταστολής τον πυροβολούν εν ψυχρώ γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη!!!!

Να λοιπόν ποιος είναι ο εχθρός! O ίδιος ο λαός! Σήμερα ο 16χρονος, εχθές η συνταξιούχος που πάλευε να υπερασπιστεί το σπίτι της από τα χρέη στην τράπεζα, προχθές ο 18χρονος Σαμπάνης που δολοφονήθηκε στο Πέραμα. Αύριο, γιατί όχι μία μάνα που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Αυτές είναι οι αξίες του «δυτικού» πολιτισμού, αυτές είναι οι εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η σαπίλα τους και η καταστολή δεν μας φοβίζουν. 

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε τέτοιο φαινόμενο καταστολής. Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες τόσο σε αυτόν που σημάδεψε στο κεφάλι τον 16χρονο, όσο και σε εκείνους που του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει.

Καλούμε κάθε τίμιο εργάτη, αυτοαπασχολούμενο βιοτέχνη, έμπορα, βιοπαλαιστή, αγρότη, κυρίως τη νέα γενιά, να μην σιωπήσει, να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα 5 η ώρα στην Περιφέρεια Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]