Σε εξέλιξη η κακοκαιρία "GAIA" -33 κλήσεις στην Π.Υ στην Ήπειρο ,οι περισσότερες για κοπές δέντρων -Καταπτώσεις πετρών και βράχων [φωτό]

                                                                  Ιωάννινα -Χρήστου Κάτσαρη 


 Λόγω εκδήλωσης ισχυρών ανέμων συνοδεία βροχοπτώσεων, από εχθές Σάββατο 10-12-2022 έως και σήμερα Κυριακή 11-12-2022   στις 06.30 06:30 το πρωί  το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος   στην Ήπειρο έλαβε  33  κλήσεις.




                                                 Παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας 

  Ειδικότερα  η Πυροσβεστική  στην Περιφέρεια Ηπείρου, δέχθηκε  28  κλήσεις  για κοπές δέντρων, 1 για άντληση και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων.Αναφέρθηκαν και  φθορές σε οχήματα σε γειτονιές των Ιωαννίνων από τσίγκους που ξηλώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων .Δέντρο   έπεσε χθες το βράδυ σε όχημα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ,προκαλώντας φθορές.

                                               παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας 

Δέντρα  επίσης  έπεσαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου   αλλά και στην παλιά  Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών και Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας .Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καταπτώσεις πετρών και βράχων  σημειώνονται  σε οδικά δίκτυα .Παράλληλα έχουν αναφερθεί και διακοπές ρεύματος   είτε από καλώδια που έκοψε ο αέρας είτε από πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Μεγάλο πρόβλημα  στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λάκκας Σουλίου ,καθώς  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων   που πλήττουν την περιοχή από χθες το βράδυ  έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για 15 περίπου ώρες .

Απευθύνουν έκκληση για την αποκατάσταση της βλάβης ώστε να μην τους βρει και η αποψινή νύχτα χωρίς ρεύμα ...




Στο οδικό δίκτυο βρίσκονται μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων   αλλά και δυνάμεις της Τροχαίας.Σύμφωνα με την ΕΜΥ και   η σημερινή μέρα θα κυλήσει με   έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.


Αντιδήμαρχος Δήμου Β.Τζουμέρκων :Έκατσε Η Γέφυρα Στο Ραφτανίτικο -Κλειστή Για Το Επόμενο Διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]