ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Πολωνία το Ζωγράφειο Σχολείο στο πλαίσιο του Erasmus+

Στην Πολωνία ταξίδεψαν επτά (7) μαθήτριες και δύο (2) συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Σχολείo Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση του έργου: “Make a good start for your life - eat like a pro!”, που υλοποιείται την τρέχουσα διετία με τη συμμετοχή σχολείων-εταίρων από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Τουρκία. Η εκπαιδευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Szczutowo της κεντρικής Πολωνίας το διάστημα από 11-17 Δεκεμβρίου 2022, με οικοδεσπότη το Πολωνικό σχολείο: "Skola Podstawowa im Wladyslawa Stanislawa Reymonta w Szczutowie", είχε ως τίτλο: "Halthy Eating" και στις εργασίες της συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίου από τα συνεργαζόμενα σχολεία.


Οι Πολωνοί οικοδεσπότες υποδέχτηκαν εγκάρδια με μια ξεχωριστή εκδήλωση τις ξένες αποστολές και φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια υλοποίησης της εκπαιδευτικής συνάντησης. Οι μαθήτριες του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο συμμετείχαν σε πρωτότυπες βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες κατανόησαν την αξία της υγιεινής διατροφής, της σωματικής άσκησης και της ευεξίας, ώστε να υιοθετήσουν στη ζωή τους πιο υγιεινές συνήθειες και να γίνουνυπεύθυνες ως καταναλωτές και να σέβονται την υγεία τους, το σώμα τους και το ίδιο το περιβάλλον. Επιπλέον στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης, ήταν η συμμετοχή των μαθητριών στην διαπολιτισμική αλληλεπίδραση και συνεργασία, η γνωριμία τους με το Πολωνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η έκφραση της δημιουργικότητας τους, η δυνατότητα επικοινωνίας τους στα Αγγλικά, η βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων αλλά και η χαρά της δημιουργίας συνεργατικών και καινοτόμων προϊόντων από κοινού με συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό.



Ταυτόχρονα, η αποστολή του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ξεναγήθηκε στα μουσεία και τους τουριστικούς προορισμούς στην Περιφέρεια του Mazowieckie γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές και την ιστορία της Πολωνίας. Η εκπαιδευτική συνάντηση είχε ως τελευταίο σταθμό την πρωτεύουσα Βαρσοβία, όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεναγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης και επισκέφτηκαν την παλιά πόλη που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, το Βασιλικό Κάστρο, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το Παλάτι του Πολιτισμού και της Επιστήμης που αποτελεί το εμβληματικότερο μνημείο της πόλης και φυσικά την αγορά της Πολωνικής πρωτεύουσας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]