ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η προστασία του Λούρου απαιτεί άμεσα μέτρα και όχι «πιγνκ-πονγκ» ευθυνών

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε ερώτηση που καταθέσαμε οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Λούρο, αποφεύγει να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιστροφή της κατάστασης και την προστασία του οικοσυστήματος.

Αντίθετα, παραθέτει τα πορίσματα των ελεγκτών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου.


Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται το «πιγνκ-πονγκ» ευθυνών μεταξύ των ελεγκτών και της Περιφέρειας. Οι ελεγκτές διαπιστώνουν πως οι επεμβάσεις του εργολάβου προκάλεσαν την «πλήρη αλλοίωση της φυσικής διατομής του ποταμού» και επισημαίνουν ότι «δεν προηγήθηκε τεχνική μελέτη και το έργο δεν αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά». Από την άλλη, η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να υποστηρίζει πως ευθύνεται η ανομβρία, πως «οι αναφορές για περιβαλλοντική καταστροφή είναι υπερβολικές», ενώ επικαλείται αόριστα «εκτιμήσεις κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής».


Το ζήτημα είναι κρίσιμο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως διαβιβαστής εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της κατάστασης και την προστασία του ποταμού Λούρου και όχι να διατηρεί τις όποιες ισορροπίες σε βάρος της φύσης και της τοπικής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]