ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος Πρέβεζας-


 Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος Πρέβεζας-

Επίκειται συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα

Την αναζήτηση πολιτικής λύσης για το θέμα της απομάκρυνσης και αντικατάστασης των αμιαντοστεγών, από 93 κατοικίες  του Ωρωπού ανέφερε ως επιδίωξη ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, απαντώντας στη διαδικασία των ερωτήσεων που υπέβαλλε ο συνδυασμός “Ανάπτυξη Τώρα” και κάτοικος της περιοχής  κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε  τις διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δήμο τους τελευταίους μήνες για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος που αφορά 93 οικογένειες του Ωρωπού, οι οποίες μένουν σε σπίτια στεγασμένα με το καρκινογόνου υλικού του αμιάντου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας ο ίδιος έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυρά τον οποίο έχει καλέσει και στον Ωρωπό ενώ έχει δρομολογήσει ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Σκρέκα προκειμένου να του θέσει το πρόβλημα και να ζητήσει ειδική χρηματοδότηση μέσω κάποιου προγράμματος που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση αλλά και την αντικατάσταση των στεγών με κάποιο ασφαλές υλικό.

Ο κ. Γεωργάκος επεσήμανε ότι υπάρχουν συζητήσεις και με την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος έχει συγκεντρώσει τα συμβόλαια και τους λοιπούς τίτλους κυριότητας από τους ιδιοκτήτες κοστολογώντας τον προϋπολογισμό του έργου στο 1.700.000 ευρώ ποσό που αναλογεί περίπου στις 16.000 ευρώ ανά κατοικία.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για το θέμα της απομάκρυνσης και αντικατάστασης του αμιάντου.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]