ΦΩΣ - Περιφερειακός Συνδυασμός ......για την αλλαγή σελίδας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



Χήρα Παναγιώτα 

υπεύθυνη διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 ΦΩΣ - Περιφερειακός Συνδυασμός 

Διαμέσου της υπεύθυνης διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (UOI) κ. Παναγιώτας Χήρα συγχαίρουμε την κ. Άννα Μπατιστάτου και τους Αντιπρυτάνεις κκ Καντή, Λεονάρδο, Ματίκα και Μπήτσικα για την εκλογή τους και ευχόμαστε να είμαστε από την επόμενη χρονιά πολύτιμος αρωγός στον απαιτητικό τους αγώνα.


Στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών, μια σύγχρονη πανεπιστημιακή διοίκηση καλείται να διαδραματίσει πολυποίκιλους ρόλους. Η εκλογή της νέας διοίκησης, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, πέραν της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Ηπείρου.


Η Περιφέρεια Ηπείρου εδώ και 20 έτη αδυνατεί να αντιληφθεί δύο σπουδαία ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις προοπτικές και τις δυνατότητες τους: την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και τις παροχές υγείας. 


Η αλλαγή σελίδας και στην Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί επιτακτική ανάγκη ώστε σε συνεργασία με μία διοίκηση του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει ως βάση της το διάλογο, τη συμμετοχική διοίκηση και την εξωστρέφεια, να επιτύχουμε αυτά που εμείς βλέπουμε ως απολύτως αναγκαία:

Τη δημιουργία ενός πρωτοπόρου, υψηλής διεθνούς φήμης City University, με Περιφερειακά Campus.

Την ενεργοποίηση δικτύου των εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων του UOI (alumni).

Την ουσιαστική σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, την οικονομία της, την επιχειρηματικότητα, τις ανάγκες της για απασχόληση, έρευνα και πραγματική καινοτομία.

Τη συνεχή και διεπιστημονική  αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, την προσφορά ανταγωνιστικών και ουσιαστικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Την ορθή διαχείριση των πόρων με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού με απόλυτη αξιοκρατία και λογική συνεχούς βελτίωσης.

Τη δημιουργία Αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών, ξεκινώντας από την Ιατρική

Σε μια περιοχή που ανέκαθεν είχε τα πρωτεία στα «γράμματα» η νέα Πρύτανης και τα μέλη της νέας Πρυτανικής αρχής καλούνται να οδηγήσουν το Πανεπιστήμιο μας δυναμικά στην κορυφή του διεθνούς ακαδημαϊκού στερεώματος. Εμείς θα είμαστε υποστηρικτές τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]