Ιωάννινα: Ο Δήμος διαπραγματεύεται επίσημα την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου



Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινά επίσημα τη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση με το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από πολύμηνες συζητήσεις που είχε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία έχουν την πρόθεση να παραχωρήσουν το μεγαλύτερο τμήμα του στρατοπέδου στο Δήμο (το τμήμα που είναι ανενεργό) όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο «πρωτοκόλλου συνεργασίας και συναντίληψης» που εκπονήθηκε.

Το σχέδιο αυτό μελετάται από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει από την πλευρά της ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου είναι αίτημα πολλών ετών καθώς θα δώσει τη δυνατότητα ενοποίησης με το Πάρκο Πυρσινέλλα αλλά και κάλυψης ζωτικών αναγκών της πόλης.

Η έναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης αποτελεί καθοριστικό βήμα ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την παραχώρηση και τους όρους με τους οποίους θα γίνει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]