ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Άρτας στο Νοσοκείο της πόλης

 


Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την Υγεία, προς τιμήν και στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την άδική και πρόωρη απώλειά της, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Άρτας, αποτελούμενο από τα μέλη της Αλέξανδρο Σερέτη – Γραμματέα, Θεόδωρο Γόγαλη- Υπεύθυνο Τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και Οικονομικού και Ανδριανή Οικονόμου –Υπεύθυνη Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας Χρήστο Γκόκα,  επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεδομένου ότι εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή, πέραν των ορίων της Π.Ε. Άρτας.

Συγκεκριμένα συνομίλησαν με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Άρτας, τον Διοικητή  κ. Ευάγγελο Ντάκουλα, τον κ. Χρήστο Γιώτη μέλος του Δ.Σ., ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων, και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων κ. Χρηστάκη Δημήτριο και την κα Κουτσούπα Σοφία, μέλος του Δ.Σ..

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα της ψήφισης  του Νομοσχεδίου του Ε.Σ.Υ., που προώθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ένας Νόμος πλέον, που αναδιαρθρώνει πλήρως το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αντίθετα, όπως επεσήμαναν τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισής τους, μετά την υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, που ανέδειξε την αξία της ύπαρξης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για τον πολίτη.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως:

Υποβάθμιση της δυναμικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου περιφερειακού συστήματος υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεχόταν και εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς από όμορους νομούς, δεδομένου ότι και η πανδημία εξακολουθεί να υφίσταται, όπως δέχεται επίσης και άλλα περιστατικά.

Είναι σε εκκρεμότητα η έγκριση από το Υπουργείο, για σύσταση νέου οργανογράμματος. Με βάση το υπάρχον οργανόγραμμα υπάρχουν είκοσι έξι (26) κενές οργανικές θέσεις ιατρών, οι οποίες με το νέο έτος θα αυξηθούν λόγω συνταξιοδοτήσεων, πρόβλημα το οποίο αφορά και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, πέραν των ιατρών. Το εν λόγω πρόβλημα μεγεθύνεται εξαιτίας των θετικών εισηγήσεων για μετακινήσεις – αποσπάσεις του προσωπικού.

Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου δεν καλύπτει τις αυξημένες άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου. 

Υπάρχουν ανάγκες σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό, ενώ δεν αξιοποιείται ο μαστογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, λόγω είτε έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, είτε λόγω μη λειτουργίας του μηχανήματος, στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν αυτή την υπηρεσία. Πρόβλημα επίσης υπάρχει και με τις εξετάσεις του αξονικού τομογράφου.

Καθυστερεί η προώθηση προς υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, παρότι υπάρχει, όπως αναφέρθηκε, έτοιμη Μελέτη. 

Επίσης είναι ήδη καταγεγραμμένα και γνωστά τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού, που αφορούν επίσης σε ελλείψεις προσωπικού, ασθενοφόρων και εξοπλισμού. 

Από τα παραπάνω, και όλα όσα συζητήθηκαν, προκύπτει ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, το Νοσοκομείο της Άρτας χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της Άρτας. Και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό κάθε είδους .

Οι πραγματικές ανάγκες είναι αυξημένες και δεν καλύπτονται από το υπάρχον οργανόγραμμα, όλων των ειδικοτήτων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ., γενικότερα εστιάζονται στην υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την μη υλοποίηση ουσιαστικών τομών. Ο Νόμος που προώθησε η Κυβέρνηση διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας, που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος, χωρίς να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας σε όλους τους πολίτες. Συνεπώς, δημιουργείται ένα σύστημα περίθαλψης πολλαπλών ταχυτήτων, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι αντίθετο. Είναι διαχρονικά και σταθερά υπέρ της ανάπτυξης ενός δημοσίου Εθνικού Συστήματος Υγείας, που καλύπτει κάθε πολίτη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το Ε.Σ.Υ. στην περιοχή μας, στηρίζουν και είναι δίπλα στις ανάγκες, όσον αφορά και στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους, που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη περίθαλψης όλων των συμπολιτών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]